F1 - ECCLESTONE JÖVŐJE A LIBERTY MEDIA KEZÉBEN VAN

bernie_ecclestone_fia_prize_giving_gala_hofburg_cqkybbtudfsx.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura elismerte, hogy semmi garancia nincs a sportágban való jövőjére - a döntés ugyanis a Liberty Media kezében van.

Mint ismeretes, tegnap a célegyenesbe kanyarodott a Forma-1 tulajdonosváltása, ugyanis az amerikai médiavállalat, a Liberty Media a befektetőktől és a Nemzetközi Automobil Szövetségtől is zöld jelzést kapott. Március végéig végbe is mehet az átvételi folyamat.

Viszont az egyelőre kérdéses, hogy mi lesz így a száguldó cirkusz menedzsmentjének az elnöki posztját betöltő Bernie Ecclestone-nal. Amikor szeptemberben kiderült, hogy a Liberty Media fel fogja vásárolni a sportág többségi tulajdonrészét, akkor az amerikai médiaóriás azt kérte a 86 éves üzletembertől, hogy még maradjon három évig. Azonban a legfrissebb hírek szerint azóta változott a helyzet, és tulajdonképpen már meg vannak számlálva Ecclestone napjai, ugyanis a Liberty Media az ESPN korábbi vezetőjét, Sean Bratches-t szeretné megbízni a Forma-1 marketingjének, szponzorainak és médiamegjelenéseinek a kezelésével - számolt be a hírről a motorsport.com.

Csütörtökön, a Press Association lap hasábjain azt maga Bernie Ecclestone is megerősítette, hogy jövőjének alakulása a Liberty Media döntésén fog múlni: "Még meg kell várnunk, hogy a vállalat mivé növi ki magát. Azonban ez már nem az én hatásköröm, hanem az övéké, tehát nekik kell arról dönteniük, hogy milyen úton akarnak elindulni. Ez egy olyasvalami, amely mindenképpen megtörténne. Arra az esetre pedig össze kell raknunk valamit, ha már én nem leszek, mert például meghalok vagy valami - ennek most itt az ideje. S éppen a dolgok közepén voltunk akkor, amikor kiderült, hogy a felvásárlás meg fog történni, akkor visszakoztunk, és az a gondolat suhant keresztül az agyunkon kapásból, hogy »várjunk, hiszen az irányítás az ő kezükbe került, ergo, ők döntenek arról, hogy kit vagy mit akarnak«." 

Korábban pedig már arról is szó esett, hogy a Liberty Media a versenyhétvégékből nagyobb eseményeket szeretne csinálni, illetve új helyszínekre szeretné elvinni a Forma-1-et, emellett növelné a sportág aktivitását, amely a különböző, közösségi platformok használatát illeti.

"Ez az, ami tőlem kértek. Igazándiból az a helyzet, hogy megpróbáljuk összeszedni azokat az embereket, akik mindezzel foglalkozni tudnak, mint például a szponzoráció és az ehhez hasonló dolgok. De ahogy korábban mondtam, várnunk kell ahhoz, hogy meglássuk, miképpen tudunk együtt dolgozni." - nyilatkozta Ecclestone.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6112139093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása