F1 - VÁRATLAN KOPOGTATÁS A SEMMIBŐL...
Kovalainen is bejelentkezett Bottas helyére

heikki_kovalainen_f1_grand_prix_usa_practice_ivoq-tpgjdvx.jpg

Váratlan hír látott napvilágot a szerdai nap folyamán, miszerint még a korábbi finn versenyző, Heikki Kovalainen is benyújtotta a jelentkezését, elektronikus úton - de a csapat mással tervezett.

A pilótapiac alakulásának szempontjából a mostani tél csendesnek ígérkezett, de tévedtünk, ugyanis Nico Rosberg visszavonulásának a bejelentése az körülbelül olyan volt, mintha egy követ beledobnánk az állóvízbe, azaz alaposan megkeverte a kártyákat.

A dominóeffektus ott vette kezdetét, hogy a Mercedesnek kellett egy új versenyző, aki hasonló hasonló kvalitásokkal bír, mint Rosberg. A Mercedes ekkor a Williams csapatát erősítő Valtteri Bottast nézte ki magának, viszont a grove-i istálló csak úgy volt hajlandó átadni a finnt a konstruktőri háromszoros világbajnoknak, ha a helyére tudnak egy olyan pilótát keríteni, aki tapasztalattal bír.

Így esett végül a választás Felipe Massára, aki talán minden idők legrövidebb "nyugdíjidőszakából" tért vissza a száguldó cirkusz. A bizonytalan időszak alatt pedig valószínűleg igen sokan írtak a Williams-nek arról, hogy szívesen versenyeznének Valtteri Bottas utódjaként a csapatnál. Így tett többek között a Forma-1 korábbi finn versenyzője, Heikki Kovalainen.

heikki_kovalainen_f1_grand_prix_brazil_practise_ra1ya3n1ev6x.jpg

Heikki Kovalainen egy egy évre szóló tesztpilótai szerep után, 2007-ben, a Renault istálló színeiben mutatkozott be a száguldó cirkuszban. S miután az akkor 26 esztendős finn a szezon folyamán, főleg a Japánban elért második helyével, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, 2008-tól már a McLaren csapatát erősíthette, Lewis Hamilton csapattársaként. Viszont a wokingi alakulatnál eltöltött két szezon folyamán már nem tudta olyannyira kamatoztatni a tehetségét Kovalainen - pályafutása egyetlen, a 2008-as Magyar Nagydíjon szerzett győzelmét is csak annak köszönhette, hogy három körrel a leintés előtt megkotlott Felipe Massa alatt a Ferrari.

Többé-kevésbé balul elsült McLaren-kaland után, 2010-re már csak az újonc Lotus (későbbi nevén: Caterham) csapatnál tudott magának helyet keríteni. Viszont a brit bázisú istálló csapat sosem tudott versenyzésre alkalmas technikával előrukkolni, így Kovalainen még csak a pontszerzésig sem jutott el a három szezon folyamán.

2013-ra viszont ezt az állandó versenyzői ülését is elveszítette, majd a szezon utolsó két helyszínén, Austinban és Brazíliában a Lotus F1 Team színeiben kapott lehetőséget Kimi Räikkönen helyetteseként, azonban nem tudott élni vele, hiszen csak két 14. helyet tudott összekaparni.

heikki_kovalainen_f1_grand_prix_hungary_previews_5kqu6mmudgyx.jpg

"Igen, valóban küldtem egy elektronikus levelet Claire Williamséknek, de nekik más terveik voltak. Valószínűleg sok más versenyző elküldte ugyanezt az üzenetet." - mondta Kovalainen a finn MTV-nek.

Emellett a 35 éves finn azt is elárulta, elégedett a jelenlegi pályafutásával a japán GT-autós szériában, a Super GT-ben, valamint hozzáfűzte azt, hogy figyelemmel fogja kísérni azt, hogy a honfitársa, Valtteri Bottas hogyan fog megbirkózni a korábbi csapattársával, Lewis Hamiltonnal a Mercedesnél.

Ugyanakkor az Ilta Sanomat lapnak adott interjújában Kovalainen kifejtette, hogy nem szeretne jóslatokba bocsátkozni Bottas kapcsán: "Nem fogom megjósolni, hogyan fog menni Valtteri, de az biztos, hogy egy nagyon jó pilóta. Képes arra, hogy a csúcson legyen. Emellett úgy gondolom, hogy a Lewis és Valtteri közti kooperáció jól fog működni, hiszen mindketten profi versenyzők."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312137431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása