F1 - MÉGIS TÚLÉLHETI A MANOR?

2016_italian_gp_friday_068.jpg

Folytatódik a Manor-saga: a BBC úgy tudja, hogy nőttek a sereghajtó istálló túlélési esélyei.

Immár egy hét is eltelt azóta, hogy beszámolhattunk a hírről, miszerint a Manor új befektetők hiányában csődeljárás alá került, amelynek kapcsán az a részlet derült ki a tegnapi nap folyamán, hogy a sereghajtó alakulatnak a túlélés érdekében január 20-ig találnia kell új befektető(ke)t

Pénteken pedig a BBC révén újabb fejleményeket közölt az üggyel kapcsolatosan. A csődeljárást végző FRP Advisory LLP cég adatai alapján a Manor dolgozói január végéig biztosan megtarthatják az állásukat, és a fizetésüket is megkapják erre a hónapra - ergo, az istálló kapott még egy hétnyi haladékot a szükséges anyagiak előteremtéséhez.

A jelentések szerint száz alkalmazott továbbra is dolgozik a csapat 2017-es autóján Banbury városában, ahol a Manor Racing főhadiszállása található. Így, ha sikerül megoldani a financiális gondokat, akkor a csapat nem lesz jelentős hátrányban a munkálatokkal.

2016_singapore_gp_friday_133.jpg

Ugyanakkor a sereghajtó istálló a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) engedélyt kapott arra, hogy rajthoz álljanak a 2016-os autóval, amennyiben azt átalakítják a 2017-es aerodinamikai szabályváltozásoknak megfelelően. Így még a kötelező töréstesztet sem kell teljesítenie a csapatnak. A jelentések úgy tudják, hogy a Manor meg is fogja ragadni a lehetőséget annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pénzt takarítsák meg.

Viszont még akkor sincs elveszve minden, ha a Manor nem talál új befektetőt január végéig, ugyanis a versenyjogaik még az idei szezon első három versenyhétvégéjén érvényesek.

Emellett a fent megnevezett forrás úgy tudja, hogy a Manort már kétszer majdnem sikerült eladni - egyszer az újév előtt, majd a csődeljárás kezdete előtt nem sokkal. Viszont az üzlet mindkét alkalommal az utolsó pillanatban hiúsult meg. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9812123397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása