F1 - KÖZEL A VÉG A MANOR SZÁMÁRA

2016_brazillian_gp_saturday_079.jpg

Jó eséllyel pár nap múlva véget ér a Manor Racing számára a Forma-1-es kaland, ugyanis sajtóértesülések szerint már csak alig pár nap van arra, hogy a csapat az életben maradáshoz új befektető(ke)t találjon.

Még a múlt hét folyamán számolhattunk be a hírről, miszerint a száguldó cirkusz egyik sereghajtója, a Manor Racing csődeljárás alá került azt követően, hogy decemberrel bezárólag nem sikerült új tulajdonost találni az istálló élére. Emellett a nehéz helyzet kialakulásában az is közrejátszott, hogy a Sauber éppen a 2016-os szezon utolsó előtti futamán, a Brazil Nagydíjon happolta el a Banbury-ben székelő istálló elől a 10. helyet a konstruktőri bajnokságban Felipe Nasr 9. helye révén, ezzel dollár tízmilliókat elorrozva.

A hírek szerint viszont a nehézkes szituáció ellenére is minden készen áll ahhoz a csapat főhadiszállásán, hogy folytatódhassanak az új szabályok szerint megépítendő 2017-es autó munkálatai.

2016_brazillian_gp_saturday_016.jpg

De valószínűleg ezeket az autókat már nemigen fogjuk látni a Forma-1-ben, ugyanis a motorsport.com információ szerint a Manor Racingnek szűkös határidőn belül, január 20-ig van lehetősége arra, hogy új befektető(ke)t kerítsen. A csődeljárást végző FRP Advisory LLP cég szerint csekélyek az istálló túlélési esélyei. Úgyhogy lassan már el lehet borítékolni a csapat megszűnését, amely azt jelentené, hogy 2015 után ismét csak 10 csapat alkotná a Forma-1 mezőnyét.

A 2016-os év korábbi szakaszában több potenciális vevője is volt a Manor istállónak, a legfőbb favorit Tavo Hellmund és az indonéziai KFC-gyorsétteremlánc kettőse volt. Végül egyik üzlet sem valósult meg.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2712120881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása