F1 - HIVATALOS: PADDY LOWE ELHAGYJA A MERCEDEST!

paddy_lowe_f1_grand_prix_great_britain_previews_njfkgwi_otjx.jpg

Kedd este a Mercedes Forma-1-es csapata megerősítette, hogy távozik a csapattól a technikai igazgatói posztot eddig betöltő Paddy Lowe.

Több hónapnyi spekulálást követően a Mercedes kedd este megerősítette a hírt, miszerint három és fél évnyi együttműködést követően távozik a csapattól a technikai igazgató, Paddy Lowe. Az 54 esztendős brit szakember ugyebár még 2013 nyarán érkezett a német gyári istállóhoz, amelynek 2014 és 2016 közti, három éven át tartó dominanciájában kulcsszerepet játszott.

"Három és fél sikeres esztendőt követően Paddy Lowe elhagyja a Mercedes AMG Petronas Motorsportot, s megkezdi a kényszerszabadságát." - olvasható az alakulat hivatalos közleményében, tehát, Lowe csak egy bizonyos idő eltelte után igazolhat másik alakulathoz. Ez a másik alakulat pedig jelen esetben valószínűleg a Williams lesz, ahol a pletykák szerint csapatfőnöki pozíciót töltheti majd be.

A Lowe távozása okozta űrt pedig a Mercedes egy rövidtávú megoldással próbálja meg betölteni. A 2017-es autó előkészületeinek vezetésében részt vesz Aldo Costa (főmérnök), Mark Ellis (teljesítményért felelős mérnök), Rob Thomas (ügyvezető igazgató) és Geoff Willis (technológiai igazgató). Ez az állapot a sajtóhírek szerint addig fog majd tartani, amíg a Mercedes le nem igazolja Paddy Lowe helyére James Allisont, aki 2016 nyaráig a Ferrari alakulatát erősítette.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4212116233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Géza 2017.01.12. 11:16:42

Ajjaj, lehet, hogy mégsem kellett volna ellentmondania Totonak Hamilton ügyben Abû Dhabiban? :))

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása