WTCC - CHILTON IS MEGERŐSÍTETTE, HOGY A BTCC-S VISSZATÉRÉSE NEM JELENTI WTCC-S KARRIERJÉNEK A VÉGÉT

img_2995.JPG

Tom Chilton a TouringCarTimes számára elárulta, hogy a Brit Túraautó Bajnokságba való visszatérése nem jelenti azt, hogy nem fog indulni a Túraautó Világbajnokság mezőnyében is 2017-ben.

Pár napja került megerősítésre a hír, miszerint Tom Chilton 2011 után visszatér a BTCC-be, azaz a Brit Túraautó Bajnokságba a Power Maxed Racing színeiben.

Ekkor egyes helyeken pletykaszinten felmerült az, hogy a 31 éves brit pilóta így jó eséllyel már nem lesz ott a WTCC mezőnyében. Ám Chilton a tegnapi nap folyamán a TouringCarTimes megkeresésére tisztázta, hogy ez korántsem igaz: "Az, hogy aláírtam a Vauxhall-hoz a BTCC-ben, nem jelenti azt, hogy vége a WTCC-s pályafutásomnak. Továbbra is azon vagyok, hogy összerakjam a szponzori hátteret ahhoz, hogy mindkét szériában induljak, mert jó esélyem van arra, hogy jövőre világbajnok legyek, ráadásul még a dátumok sem ütköznek, habár a WTCC-ben még semmit sem írtam alá."

Chilton idén a Sebastien Loeb Racing csapatát erősítette, és egy futamgyőzelemmel a 8. lett az összetettben. A brit az utolsó teljes szezonját 2011-ben futotta a BTCC-ben az Arena Motorsporttal, melynek színeiben a 7. helyet szerezte meg a pontversenyben.

Amennyiben pedig mindkét szériában tud ülést keríteni magának a brit és győztes lesz, akkor ő lehet az első pilóta, aki egyszerre tud mindkét szériában bajnoki címet szerezni.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7912068963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása