WTCC - CHILTON VISSZATÉR A BTCC-BE

img_3135.JPG

Öt év után, 2017-ben visszatér a Brit Túraautó Bajnokságba Tom Chilton a Power Maxed Racing által futtatott egyik Vauxhall Astra volánja mögött - ez persze nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a WTCC-ben is induljon a brit.

Ahogy az a bevezető szövegből nyilvánvalóvá vált, Tom Chilton számára egyáltalán nem ismeretlen a BTCC, azaz a Brit Túraautó Bajnokság, hiszen az öt WTCC-s szezonja előtt, 2002 és 2011 között 270 futamon állt rajthoz a bajnokságban - ebből tizenkettőt megnyert, és további harminchármat zárt a második vagy a harmadik pozícióban. Ami pedig a bajnokságban elért helyezéseit illeti, a legjobbja két ötödik hely - 2005-ből és 2010-ből.

Ezután pedig jött az autósport-fanatikusok által sokkal inkább ismert, WTCC-s periódus a 31 éves brit pilóta számára. 2012-ben debütált a világbajnokság mezőnyében Arena Motorsport Fordjával, majd egy évet az RML-Chevrolet-vel, kettőt pedig a ROAL-Chevrolet-vel húzott le. Az idei évben pedig a Sebastien Loeb Racing Citroënjével bizonyíthatott. Eddigi pályafutása során összesen négyszer tudott győzni a Túraautó Világbajnokságban: a 2013-as sonomai első, a 2013-as kínai első, a 2014-es pekingi első, valamint az idei argentínai nyitó viadalon.

Hétfőn pedig megerősítésre került, hogy jövőre a Brit Túraautó Bajnokságban (BTCC) biztosan ott lesz, a Power Maxed Racing egyik Vauxhall Astrájával; a csapattársa Senna Proctor lesz. Viszont arról egyelőre nem tudni semmit sem, hogy indul-e a WTCC-ben a 2017-es szezonban - a TouringCarTimes írója, Neil Hudson szerint a BTCC-s visszatérés nem feltétlenül jelenti a WTCC-ből való távozást, ugyanis a két széria versenynaptárjában nincsen átfedés.

"Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a BTCC-be. Rajongóként addig is figyelemmel kísértem a sorozat fejleményeit, amíg a Túraautó Világbajnokságban versenyeztem, és sosem múlt el a vágy aziránt, hogy újra brit földön versenyezhessek. Úgyhogy el lehet képzelni, mennyire izgatott voltam, amikor Adam [Adam Weawer - a Power Maxed csapatfőnöke - szerk.] kapcsolatba lépett velem. Ráadásul egy Vauxhall Astra volánja mögött térhetek vissza, amit nagyon jól ismerek és imádok. Biztos vagyok benne, hogy a Power Maxed Racing az éllovasok között lesz, és a pódiumért küzdhetünk majd. Ez egy fantasztikus csapat, és már alig várom, hogy beüljek a volán mögé." - nyilatkozta Chilton.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4212059093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása