F1 - SAINZ JR. 2018-BAN MÁR TOPCSAPATNÁL VERSENYEZNE

carlos_sainz_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_cpltdc_6hlux.jpg

Carlos Sainz Jr. noha nem kap akkora rivaldafényt, mint Max Verstappen, de a spanyol pilóta nevét is a jövő reménységei között jegyzik. Ennek megfelelően a harmadik évére készülő toro rossós 2018-ban már egy nagyobb istállónál bizonyítaná a versenyzői tudását.

Igaz, 2017-re szerződés köti Carlos Sainz Jr.-t a Toro Rosso csapatához, mégis a nemzetközi sajtó az elmúlt hetekben szóba hozta őt a Mercedesnél, mint Nico Rosberg lehetséges utódja. De a távozással kapcsolatos pletykákat a Red Bull azonnal elhessegette a spanyol kapcsán.

Az érintett hétfőn egy szponzori eseményen elmondta, hogy 2017-ben mindenképpen arra fog fókuszálni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a Toro Rossóval, viszont 2018-ban már egy topcsapatnál versenyezne.

"Ki az, aki még nem gondolt erre?" - felelte Sainz a Rosberg esetleges pótlására vonatkozó kérdésre, majd így folytatta: "De én már teljes mértékben a Toro Rossóra koncentrálok, hogy harmadik közös évünkben még az ideinél is jobb teljesítményt nyújtsak. Az elsődleges célom az, hogy legyen egy jó 2017-es szezonom. Már nagyon várom az új autóval, a csapat kismértékű megfiatalodásával, valamint az új szabályokkal. Szóval, megpróbálok futni legalább egy olyan jó szezont, mint amilyen a 2016-os volt, vagy annál is jobbat, de ez nem lesz könnyű. Onnantól kezdve pedig megpróbálok minden lehetséges ajtót kinyitni 2018-ra."

Ezután Rosberg döntése kapcsán fejtette ki a véleményét a 22 éves spanyol: "Személy szerint nem gondolom, hogy így cselekedtem volna. Remélem, hogy egy nap én is ebben a pozícióban leszek. Szeretem azt, amit csinálok, így ha két vagy három világbajnoki címem lenne, akkor se vonulnék vissza. A győzelem olyasvalami, ami szerintem csak éhesebbé tesz téged, akárcsak a kábítószer. Minden egyes alkalommal, amikor alsóbb szériákban győzni tudtam, még több győzelemre vágytam."

Jövőre egyébként javuló tendenciát vehet a Toro Rosso formája annak köszönhetően, hogy a 2015-ös Ferrari-motorokat friss Renault-erőforrásokra cserélik a csapatnál. Ennek kapcsán Sainz reméli, hogy jövőre már nem kell annyit szenvedniük a tempóval, mint idén, ugyanis ez nagyon komoly mértékben megpecsételte a faenzai középcsapat idei szezonját: "Amíg nem érkezünk meg az első teszthez, vagy akár az első futamhoz, addig nagyon kevés dolgot fogunk tudni az új autóról. Nehéz lesz megállapítani, hogy hol is vagyunk pontosan. Abban reménykedem, hogy a motor nem fog nekünk fejfájást okozni, és nem kell arra gondolnunk, hogy minden egyes futamon 15-20 kilométer/órás hátrányban vagyunk. Ez minden, amit kérek 2017-re. A Toro Rossóban pedig megbízom, hiszen megmutatták már, hogy képesek jó karosszériát építeni, a szabályváltozásokból pedig előnyt kovácsolhatunk, annak tudatában, hogy nem a bajnoki címért, hanem az összetettben az 5. helyért fogunk menni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812063247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása