F1 - A MERCEDES MEG AKARJA FONTOLNI ALONSÓT

2016_brazillian_gp_friday_008.jpg

Toto Wolff a Sky Sports F1 számára elárulta, hogy a Mercedesnek mindenképpen meg kell fontolnia Fernando Alonso alkalmazását, ugyanis a spanyollal jelenleg csak egy baj van: mégpedig az, hogy szerződés köti a McLaren-Hondához.

Nico Rosbergnek, 2016 Forma-1-es világbajnokának visszavonulása alaposan felkavarhatja az állóvizet a pilótapiacon, bárkit is igazol le a német helyére a Mercedes. Természetesen a nemzetközi sajtó előrukkolt néhány potenciális pilótával, akik készen állnának arra, hogy megvívjanak jövőre Lewis Hamiltonnal.

Pár napja Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy nemigen akar egy nagy nevet leigazolni, viszont a minap elismerte, hogy semmiképpen sem szeretnének elsiklani Fernando Alonso mellett - az osztrák csapatvezető a Sky Sports F1 számára adott interjújában ugyanis elismerte, minden megvan a spanyolban, csak az a gond, hogy szerződés köti a Bruce McLaren nevével fémjelzett csapathoz: "Meg kell fontolnunk Fernandót. Ugyanis ő egy olyan pilóta, akit nagyon tisztelek. Ötvözi a tehetséget, a sebességet és a tapasztalatot, egyszerűen minden megvan benne. De ő jelenleg a McLaren-Hondával áll szerződésben, és egyéb opciókat is meg kell vizsgálnunk."

A McLaren új főnöke, Zak Brown a témával kapcsolatosan néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy Alonso nem fogja elhagyni a McLarent a Mercedesért. Viszont, arra nem érdemes még nagy tétben fogadni, hogy ez így lesz, hiszen már láthatunk meglepő húzásokat a Forma-1 elmúlt 66 évében, a legutóbbi például Rosberg visszavonulása volt.

Amúgy Wolff leszögezte, hogy bárki is lesz Hamilton új csapattársa, a két versenyző egyenlő bánásmódban fog részesülni a csapat részéről: "Megtartjuk a meglévő szisztémánkat. Mindkét versenyzőnk azonos státuszt és azonos feltételeket fognak kapni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312028239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása