F1 - WOLFF NEM NAGY NEVŰ PILÓTÁVAL PÓTOLNÁ ROSBERGET

nico_rosberg_toto_wolff_fia_prize_giving_gala_utbswtjzrax.jpg

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, hogy vélemény szerint háromféle lehetőség van Nico Rosberg pótlására - az ő általa legkevésbé preferált verzió pedig az, ha egy nagy nevű versenyzőt igazolnának le.

Nico Rosberg pénteki, sokkoló bejelentését követően új feladat szakadt a Mercedes Forma-1-es csapatának a -nyakába, mégpedig az, hogy csapattársat kerítsenek Lewis Hamiltonnak 2017-re. Azóta már számos spekuláció megjelent arról, hogy ki lehetne a 2016-os világbajnok ideális utódja - köztük olyan nagyobb nevekkel, mint például Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso, de Valtteri Bottas neve is felmerült, miután a csapatfőnök Toto Wolff tagja a finn menedzsmentcsapatának.

Sokak azt tartanák logikus döntésnek, ha a német istálló a saját juniorjai, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon közül választanának - igaz, utóbbi aláírt már a Force Indiához, de jelen helyzetben nincs kőbe vésve az a szerződés.

Toto Wolff a La Gazzetta dello Sport hasábjain mérlegelte a lehetséges opciókat arra kérdésre válaszolva, hogy a csapat mi alapján fog versenyzőt választani: "Három út áll a rendelkezésünkre, melyet követni tudunk. Az első, hogy lesz egy első és egy második számú versenyzőnk, ahogyan az volt anno a Ferrarinál Michael Schumacher és Felipe Massa esetében. Szerezhetünk egy olyan pilótát, aki garantáltan gyűjtögeti nekünk a pontokat a konstruktőri összetettben.

A második opció, hogy a junior pilótáink, Ocon és Wehrlein közül választunk. Más csapatok is cselekedtek már így Max Verstappennel, valamint Stoffel Vandoorne-nal. A harmadik lehetőség pedig az, hogy szétnézünk a pilótapiacon egy toppilótáért."

Az olasz lap természetesen rákérdezett Vettelre, Wolff pedig így reagált: "Nem áll szándékomban beleavatkozni a Ferrari belső ügyeibe, és azt se tudom megmondani, hogy Sebastian egyáltalán jönne-e hozzánk. De mit csinálna a Ferrari vagy a McLaren Vettel vagy Alonso nélkül decemberben? Vagy a Williams Bottas nélkül? A harmadik út az, amit a legkevésbé szeretnék."

nico_rosberg_niki_lauda_f1_grand_prix_china_ajokksffrchx.jpg

Ebből is látszik, hogy Rosberg visszavonulása milyen nehéz helyzetbe hozta a Mercedest, ezt Niki Lauda szóvá is tette a német Die Welt vasárnapi számában: "A legidegesítőbb az, hogy Nico most azt mondja, hogy folytatta volna a versenyzést, ha nem nyeri meg a világbajnoki címet. Ez egy olyan valami, amit legalább említhetett volna, amikor aláírta a szerződést. Erre az esetre ugyanis előkészülhettünk volna egy B-tervvel - készen álltunk volna erre, de ez van.

Mi minden lehetőséget megadtunk neki ahhoz, hogy egy fantasztikus autóban világbajnok legyen. Erre meg azt mondja, hogy vissza akar vonulni. Ez pedig nagy űrt okozott ebben a nagyszerűen dolgozó csapatban. Most pedig totálisan ostobáknak tűnünk."

Majd Lauda a következőket mondta annak kapcsán, hogy Rosberg nem kívánta megkísérelni a címvédést: "Annak idején én határozotton meg akartam védeni a címemet. Kihívás volt az, hogy az #1-es rajtszám ott lehessen az autódon, és az, hogy újból legyőzd az ellenfeleidet. Lényegében ez volt a legfontosabb, hogy megvédd a címet. Csak azért akartál bajnok lenni, hogy ezt megtehesd. Nico azonban másik ösvényt választott, és mindig is ezt akarta. A probléma az, hogy ennek soha semmi jelét nem adta, úgyhogy ez meglepetésként ért minket."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6412022779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása