WEC - BEJELENTETTE 2017-ES VERSENYZŐIT A PORSCHE

14c13f50-f2da-4e33-bc15-aec077c210c1_teaser_700x395x1_5.jpg

Ígéretéhez híven szombaton este felfedte a Porsche, hogy kiket fog alkalmazni az Endurance Világbajnokságban.

Mint ismeretes, Mark Webber visszavonulása és a Marc Lieb - Romain Dumas duó távozása után összesen három szabad hely volt a Porsche LMP1-es csapatánál, egészen a mai napig.

A Weissach városában székelő istálló szombaton este megerősítette, hogy 2017-ben az #1-es rajtszámú autó legénységét a regnáló világbajnok Neel Jani mellett az Auditól érkező nagyszerű kaliberű pilóta, André Lotterer, illetve a márka GT-programjában a korábbiakban meggyőző teljesítményt nyújtó Nick Tandy fogja alkotni - ki kell hangsúlyozni, hogy 2015-ben Nico Hülkenberggel és Earl Bamberrel karöltve megnyerte a Le Mans-i 24 órást. Közülük pedig utóbbival csapattársak lesznek, ugyanis a #2-es rajtszámú 919 Hybrid egyik pilótája az új-zélandi lesz, a 2015-ös világbajnokok, Timo Bernhard és Brendon Hartley csapattársaként.

A WEC GTE-kategóriájában szereplő alakulatának esetében pedig nem került megerősítésre a komplett felállás, hanem mindössze három pilótáé, Michael Christensen, Frédéric Makowiecki és Richard Lietz személyében.

Emellett a márka bejelentette az IMSA-ban szereplő GT-csapat versenyzőit is, akik Dirk Werner, Laurens Vanthoor és Sven Müller lesznek.

Fotó: Porsche

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6412020857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása