F1 - VISSZATÉRHET FRANCIAORSZÁG 2018-BAN?

ricc-redb-paul-2016-2-941x529.jpg

Úgy néz ki, 2018-tól újra a Forma-1-es naptár része lehet az elmúlt évek folyamán sokak által hiányolt Francia Nagydíj!

Miközben olyan történelmi helyszínek, mint Brazília vagy Németország, a jövőjükért harcolnak, addig a franciáknál felmerült a Forma-1-be való visszatérés gondolata. 

Az Europe 1 jelentése szerint a Forma-1-es futam megszervezése helyi szervezetek segítségével jönne létre. Ide tartozik például a Provence-Alpes-Côtes d'Azur régió, valamint Var megye és Toulon városa.

A hírek szerint a szerződése 5 évre szólna, 2018 és 2022 között. Igaz, hivatalos bejelentés erről még nem történt, de jövő hét hétfőre sajtótájékoztatót hívtak össze a helyiek a Paul Ricard-i versenypályára.

Franciaország utoljára 2008-ban volt a versenynaptár része, ekkor még Magny-Cours-ba látogatott el a mezőny. A Paul Ricard-i pályán pedig korábban 14 alkalommal (1976-1990 között) rendeztek Forma-1-es nagydíjat, de azóta az aszfaltcsík számos módosításon ment keresztül, mellyel a világ egyik legfejlettebb versenypályája lett.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4412015878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása