F1 - HIVATALOS: 2019 VÉGÉIG BIZTOS A MONZAI FUTAM JÖVŐJE

2016_italian_gp_race_018.jpg

A minap a monzai szervezők bebiztosították az Olasz Nagydíj jövőjét azzal, hogy végre rákerült a szignó a hároméves szerződéshosszabbításról szóló dokumentumra.

Körülbelül másfél évnyi bizonytalanságot követően jelentették be még szeptember elején azt a monzai szervezők, hogy az Olasz Nagydíj jövője a jelenlegi kontraktus meghosszabbításával 2019-ig biztossá vált - igen ám, de a szerződéshosszabbításra még nem került sor, egész a mai napig. Ezzel pedig biztosnak mondható, hogy a következő három szezonban ott lesz Monza a versenynaptárban.

"Az Olasz Nagydíj megrendezésére vonatkozó kontraktus Monzában aláírásra került." - olvasható volt a rövidke közlemény kedd délelőtt a monzai pálya Twitter-pálya oldalán.

A hírt pedig az Olasz Autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani is megerősítette: "Sikerült elkerülnünk azt, hogy 70 év után Olaszország elveszítse a legnagyobb presztízsű, történelmű és legelbűvölőbb autóversenyét. Úgyhogy most előre tekintünk, és azon leszünk, hogy a monzai futamot még fontosabb eseménnyé tegyük, ezzel a lehető legtöbb rajongót elbűvölve és vonzva a világ minden pontjáról."

motorsport.com pedig úgy tudja, hogy az új szerződés nagyjából 70 millió eurót ér. A jövő évi Olasz Nagydíjnak az időpontja pedig szeptember 3-ára esik az előzetes versenynaptár szerint.

Így az elmúlt hetek folyamán tisztázódott, hogy Monza és jó eséllyel Kanada is bebiztosította a jövőjét a Forma-1-ben, míg Németország 2017-ban garantáltan nem fog futamot rendezni, úgyhogy az egyetlen kérdőjel az már csak a Brazil Nagydíj jövőjét érinti.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3412008660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása