F1 - ÖT OK, HOGY MIÉRT NÉZD A SZEZONZÁRÓ ABU DHABI NAGYDÍJAT!

f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_q5oe5appssax.jpg

Szezonzáró lévén egy eseménydús, izgalmas futamnak nézünk elébe. De azért összegyűjtöttünk öt érvet annak érdekében, hogy meggyőzzük Olvasóinkat afelől, miért érdemes a képernyőkre tapadni magyar idő szerint 14:00-tól.

Eldől a világbajnoki cím sorsa

f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_eqlnmjdzmdtx.jpg

Pont kerül majd minden idők egyik, ha nem a legszorosabb Rosberg - Hamilton küzdelemre. Jelen állás szerint Nico Rosberg nyerő helyzetben van, de ahhoz, hogy meg is szerezze élete első Forma-1-es világbajnoki címét, hibamentesen abszolválnia kell előtte az 55 kört, továbbá, a technika sem adhatja meg magát. Nagy a nyomás a Mercedes német versenyzőjén - ez az egész hétvége folyamán érezhető volt. 

Úgyhogy, jó kérdés, hogy Nico Rosberg először vagy Lewis Hamilton negyedszer lesz-e a Forma-1 világbajnoka... A világbajnoki küzdelem lehetséges forgatókönyvei előzetesünkben található meg.

Beleszólhat a Red Bull, és akár a Ferrari is a bajnoki küzdelem alakulásába

f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_cs5zjdj7sypx.jpg

Noha a Mercedes egykörös tempója fölényes, kijelenthető, hogy a futamon még meg lehet fogni a W07-eseket. Legalábbis ez a Red Bull terve - ennek érdekében pedig még az alternatív, szuperlágy gumin indulós stratégiát is meg merik húzni. Kérdés, hogy bejön-e a húzás. De a Ferrarit sem szabad eltemetni, ugyanis az egész hétvége folyamán ott loholtak a vörös paripák a bikák környékén.

Történelmet írhat a Force India

f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_efuarnvxxo5x.jpg

Vijay Mallya csapata nagyon közel van ahhoz, hogy történelmet írjon, ugyanis ma csak abban az esetben bukhatja el a konstruktőri bajnokságban a rekordot jelentő negyedik helyet, ha a Williams autói 3-4. helyen érnek célba, amíg a Hülkenberg és Pérez egyetlenegy pontot sem szerez. Lássuk be, mindkét véglet beteljesülésére elég kicsi az esély, úgyhogy a brit-indiai gárda szinte biztos, hogy negyedik lesz az összetettben.

Visszavonuló karakterek

f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_05wchho9_dox.jpg

Mint ismeretes, az Abu Dhabi Nagydíj lesz az utolsó futama Felipe Massának és Jenson Buttonnak is - előbbi ráadásul jubilál is egyben, ugyanis az utolsó egyben a 250. versenye is lesz. Amint pedig leinti őket a kockás zászló, távoznak a mezőnyből - ezt pedig rengeteg szurkoló bánja, ugyanis is így a száguldó cirkusz két szerethető, és nem igazán megosztó személyiséggel lesz szegényebb... Reméljük, hogy legalább a pontszerző zónában célba érve vehetnek búcsút a Forma-1-től - ehhez pedig az esély adott, ugyanis Massa a 10., Button pedig a 11. helyről fog rajtolni.

Március végéig kell várnunk a következő futamra 

Tudjuk, hogy ez ötödik, egyben utolsó indokunk valamivel gyengébb, mint a többi, de az is tény, hogy a Forma-1 szerelmesei számára nehéz hónapok jönnek, ugyanis a következő futamra 2017. március 26-ig kell várni az előzetes versenynaptár szerint. Úgyhogy élvezzük ki az idei szezonból hátralévő 55 kört!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1612002018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása