F1 - NEVET ÉS DÁTUMOT VÁLTANA BAKU

2016_european_gp_race_034.jpg

Nem csak a rajongók, hanem a bakui szervezők is nehezményeznék azt, ha a futamok megint egy időben kerül megrendezésre az Endurance Világbajnokság Le Mans-i 24 órás versenyével.

Mint ismeretes, az idei évben a Forma-1-es Bakui Nagydíj, illetve a WEC Le Mans-i 24 órás futama ugyanazon a hétvégén került megrendezésre - a Forma-1 jövő évi előzetes és a WEC hivatalos versenynaptárát elnézve ez 2017-ben sem lenne másképp.

Azonban ezen szeretné változtatni a bakui futam promótere, Arif Rahimov: "Személyes véleményem szerint nem vagyunk teljesen elégedettek ezzel az időponttal. Így is nagyon komoly médiafigyelmet buktunk el idén Le Mans miatt. Persze, továbbra is azt gondolom, hogy mi voltunk a nézettségi lista élén, de mi ennél is többet akarunk. Amennyiben pedig sikerül módosítani a dátumon, szeretnénk, ha nem ütköznénk Le Mans-al."

De nem a Le Mans-i 24 órás futam az egyik oka annak, hogy Baku szeretne módosítani a dátumon, hanem az, hogy előtte egy héttel a csapatok még Kanadában vannak, emiatt pedig rövid idő alatt kell közel 1000 tonnát megmozgatniuk: "Ez egy logisztikai rémálom a számunkra, ugyanis 24 óra alatt 900 tonnányi rakományt kell a pályára szállítanunk. Idén sikerült megcsinálni, a Forma-1 elégedett volt velünk, csak eléggé nehéz volt kivitelezni."

Végül pedig Rahimov elárulta, hogy azt is szeretné elérni, ha jövőre az esemény az Európa Nagydíj helyett az Azerbajdzsáni Nagydíj néven futna.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1612001290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása