F1 - 2017-TŐL MINDEN SAFETY CAR-FÁZIST ÁLLÓRAJT FOG KÖVETNI

2016_brazillian_gp_race_128.JPG

A módosítást a 11 istálló és Bernie Ecclestone is elfogadta, már csak a szabályalkotó szerveknek kell áldásukat adniuk rá.

Több hiteles nemzetközi médium is beszámolt a hírről, miszerint Abu Dhabiban a csapatok képviselői, Bernie Ecclestone és Charlie Whiting összeültek egy félórás megbeszélés erejéig. A találkozó elején Bernie Ecclestone felvetette a két 40 perces futamról szóló ötletét, ám ezt a csapatok elvetették.

Viszont ezután a Force India előrukkolt azon ötlettel, hogy a következő esztendőtől kezdve a biztonsági autós periódusokat állórajtoknak kéne követniük - igaz, ehhez a technikai adottságokon, pontosabban a kuplungokon is változtatni kéne, hogy kibírjanak több rajtot, de ez egy olyan feladat, amellyel a mérnökök a szezonrajtig simán meg tudnának birkózni. Ezt a koncepció minden csapat és Bernie Ecclestone tetszését elnyerte, ugyanis ezáltal nőhet a sportág izgalomfaktora. 

De mielőtt ezen módosítás hivatalosan is életbe lépne, a Forma-1 szabályalkotó szerveinek, tehát a Stratégiai Csoportnak, a Formula-1 Bizottságnak, valamint a Motorsport Világtanácsnak áldását kell majd adnia rá a november 30-án esedékes, bécsi ülésen.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5112001162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.11.27. 16:49:33

Kiszúrnak azzal aki az élen van, mert lerajtolhatják.
Ez így igazságtalan! :(((((((((((((((((

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása