F1 - ECCLESTONE SZAKÍTANA AZ EGYFUTAMOS TRADÍCIÓVAL

bernie_ecclestone_f1_grand_prix_brazil_practice_oiswwc6j2u6x.jpg

A száguldó cirkusz mindenható ura, Bernie Ecclestone szeretné, ha a nagydíjak fel lennének osztva egyenként két-két rövidebb versenyre, ugyanis meglátása szerint a rajongókat már nem érdekli többé a jelenlegi formátum.

Amíg a Forma-1 többségi tulajdonrészét nem olyan régen átvevő Liberty Media azokat a potenciális változásokat értékeli ki, melyek remélhetőleg segítenék a sportág iránti érdeklődés, valamint a profit növekedését, addig a sportág örökös mindenható uraként emlegetett Bernie Ecclestone is ötletel olyan változásokon, amelyeket szerinte be kéne teljesíteni.

Ecclestone nem olyan régen nyilatkozott a The Sunday Times névre hallgató lapnak arról, hogy szerintem fel kéne rázni többek között a versenyhétvégék menetét, mégpedig két darab 40 perces futam sprintfutammal felváltva a jelenlegi, nagyjából 1.5-2 órás formátumot:

"Az emberek kevesebb ideig tudnak már odafigyelni valamire, emiatt van az, hogy számos sportág igyekszik bevezetni a rövidebb futamokat. A televíziós nézettség a múlt heti Brazil Nagydíj folyamán megugrott. Pedig egy nagyon hosszú futamunk volt, heves esővel és számos balesettel - viszont ezek és a piros zászló által két rajtunk is volt, és így az emberek bekapcsolódtak menet közben.

Szükséges, hogy felülvizsgáljuk az egyfutamos koncepciót. Két 40 perces futam lenne, köztük egy 40 perces szünettel, amely alatt a pilóták meg lehet interjúvolni, emellett lehetne bütykölgetni az autókat. Mindez pedig vonzóbb lenne a televíziónézők számára, a tévétársaságok, a szponzorok és a hirdetők  pedig imádnák a rendszert. Az autók az eddigieknek megfelelően szombaton kvalifikálhatnának az első futamra, melynek sorrendje meghatározná a második rajtsorrendjét. A könnyebb és gyorsabb autók pedig felráznák a dolgokat.

De nem tudom, hogy lenne-e elég bátorságunk a változáshoz. Ugyanakkor az idők változnak, nekünk pedig minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk. Az összes amerikai sportágba bele vannak építve a szünetek, főleg amiatt, mert az amerikaiak nem tudnak koncentrálni. Úgy nőttek fel, hogy a tévében minden 15 perces szegmensekből áll. Most pedig ez már mindenhol jellemző."

Ezután Mr. E. arra is kitért, hogy a szabálykönyvet is újra kéne gondolni, megszabadulva a túlszabályozottság nézetétől:

"Új címet kéne adni a szabálykönyvnek 'Ne versenyezz' néven. Benne a regulák nagyon nyakatekert módon lettek megírva, és nagyon sokan vannak a pilóták között is, akik nem tudják, hogyan kell helyesen cselekedni. Ennek megfelelően a versenyzők frusztráltak, akárcsak a nézők és én. Ez őrület. Meg kell könnyítenünk a versenyzők dolgát a fair versenyzést illetően. Nem gondolom, hogy ütköztetniük kéne a kereket, de ha egymással versenyeznek, közel mennek egymáshoz és összeérnek, akkor mi van?

Mindig elcsodálkozom azon, amikor ezen srácokból néhány versenyezni akar, vagy csak egy Forma-1-es autóban ülni." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7011987014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása