F1 - BUTTON TULAJDONKÉPPEN MEGERŐSÍTETTE VISSZAVONULÁSÁT

jenson_button_f1_grand_prix_brazil_qualifying_n9jk0_bbjx0x.jpg

Jenson Button, 2009 világbajnoka megerősítette, hogy az Abu Dhabi Nagydíj után nem szünet jön, hanem visszavonulás.

A Forma-1 világában igencsak közkedvelt, és nem igazán megosztónak mondható Jenson Buttonról még szeptemberben kiderült, félreáll Stoffel Vandoorne elől, hogy a belgának végre legyen lehetősége bemutatkozni a sportágban. Ám akkor a hivatalos közlemény azt pedzegette, hogy a brit pilóta még két évig a McLaren kötelékében marad, és 2018-ban akár visszatérhet, ha jelenlegi csapattársa, Fernando Alonso unalmasnak találja majd a Forma-1-et, és inkább a visszavonulást választja.

Sokan kapásból legyintettek, hogy úgyse fog visszatérni, valamint előhozták Mika Häkkinen nagyjából 15 évvel ezelőtti sztoriját, amikor úgy volt pihenőre vonul és utána visszatér, de végül csak az előbbi zajlott le a tervek szerint.

És bármennyire szomorú, de úgy néz ki, hogy a kételkedőknek lett igaza, ugyanis Button az Abu Dhabi Nagydíj sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a jövőben már nem kíván a Forma-1-ben versenyezni: "Úgy vágok neki ennek a hétvégének, hogy ez lesz az utolsó versenyem. Azt hiszem, ez a helyes döntés. Ugyanis jelen pillanatban azon állásponton vagyok, hogy a továbbiakban nem akarok a Forma-1-ben versenyezni. Igaz, szerződésem van 2018-ra, de ezen pillanatában nem tervezek versenyezni abban az évben. Az egész lényege az volt nagyjából, hogy három hónap múlva megbánhatom a dolgot, és már változtatnék a döntésemen. Viszont erre a futamra nem úgy akarok készülni, hogy nem ez lesz az utolsó - pedig az." - idézi 2009 világbajnokát a BBC Sport.

Majd így folytatta nyilatkozatát a McLaren-Honda pilótája: "Hosszú utat jártam be 8 éves koromtól mostanáig. Sok álmot dédelgetsz, amikor bekerülsz a Forma-1-be, és remélhetőleg csodás emlékekkel is távozol onnan. Számos csodás emlékkel - legyen az életet megváltoztató, jó, vagy rossz. Világbajnokként távozni igencsak különleges érzés. Afelől pedig nincs kétség, hogy boldogan hagyom el a Forma-1-et azzal, amit itt elértem. És határozottan kijelentem, hogy az élet most kezdődik a számomra."

Tehát, Jenson Button számára a hétvégén esedékes szezonzáró futam, az Abu Dhabi Nagydíj lesz a 305. és egyben utolsó viadala.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4211997094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása