INDYCAR - BEJELENTETTE 2017-ES VERSENYZŐIT AZ A.J. FOYT IS

a56v1794.JPG

Az A.J. Foyt Enterprises-nál kedden megerősítették, hogy a 2017. évi IndyCar-szezonban Carlos Munoz és Conor Daly lesznek a csapat versenyzői.

Ahogy azt említettük a bevezető szövegben, Carlos Munoz lesz az A.J. Foyt istálló egyik pilótája jövőre. A kolumbiai az előző három évben az Andretti színeiben indult, ám onnan anyagi hiányosságok miatt távoznia kellett. Eddigi pályafutása során Munoz két Indianapolis 500-as második helyet, valamint a 2015-ös detroiti futamon egy futamgyőzelmet szerzett. Jövőre a csapat #14-es rajtszámú autóját fogja terelgetni.

Conor Daly pedig pont az A.J. Foyt színeiben debütálhatott 2013-ban, az indianapolisi 500 mérföldes futamon. 2015-ben indulhatott néhány futamon ugyanezen csapat és a Schmidt Peterson Motorsports színeiben, az első teljes szezonját pedig idén teljesíthette a Dale Coyne Racing színeiben. Daly a #4-es rajtszámú gépet fogja vezetni.

"Ez egy fejezet lesz az életemben. Megtisztelő, hogy az A.J. Foyt része leszek. Ugyanis a csapatnak számos opciója volt, és tudom, hogy a csapatvezető Larry Foyt is nagyon sok pilótát keresett fel. Ami pedig az IndyCar-t illeti, szüksége van egy változásra a generációt illetően, ez pedig most vette kezdetét. Mindketten fiatal és gyors pilóták vagyunk, és úgy vélem ez egy nagyon jó kombináció a csapat számára." - nyilatkozott Munoz.

"Nekem adtak egy lehetőséget akkor, amikor Takuma (Sato) nem tudott az országba jönni tesztelni. Ekkor ők teszteltek engem. Ezt követően pedig pilótaként alkalmaztak az Indianapolis 500-on. Fizettek azért, hogy versenyezzek, pedig akkor még csak 21 éves voltam és én ekkor szálltam ki az Indy Lights-ból. Nagyszerű, hogy egy ilyen remek programnak a részese lehettem. Azóta pedig mindig is jó kapcsolatot ápoltam velük." - tette hozzá Daly.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6411963691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása