F1 - KÉTSÉGES A NÉMET NAGYDÍJ JÖVŐJE

2016_german_gp_saturday_014.jpg

Egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is lesz a Forma-1-ben Német Nagydíj - ezt pedig maga Bernie Ecclestone is megerősítette.

Egy korábbi egyezség értelmében 2017-ben Nürburgring lenne a soros a Német Nagydíj megrendezése kapcsán, ám ezt a pálya a magas rendezési jogdíjak miatt nemigen tudná vállalni. Úgyhogy nem véletlen az, hogy az előzetes versenynaptárban a Hockenheimringet jelölték meg a Forma-1 németországi vendéglátójaként, azonban ez - ahogyan a csillag is jelzi - még megerősítés vár.

A Hockenheimring egyik szóvivője a GPUpdate.net számára meg is erősítette, hogy csak akkor áll módjukban futamot rendezni, ha annak jogdíjai tűrhetőek, ellenkező esetben pedig a 2015-ös szituáció fog újra megtörténni: "A Hockenheimring listázása ideiglenesnek tűnik, de azóta nincs új helyzet, nincsenek új tárgyalások, de legfőképpen 2017-es megegyezés nincs. Hockenheim természetesen érdeklődik a verseny megrendezése iránt, amennyiben a Nürburgring visszautasítja a lehetőséget és a körülmények is megfelelőek, ami azt jelenti, hogy az esemény megrendezése nem jelenthet anyagi kockázatot a Hockenheim-Ring GmbH számára."

Ezt követően pedig a FOM részéről Bernie Ecclestone is megerősítette az f1.com-nak, hogy még semmi sem került lefixálásra: "Igen, itt még semmi sem biztos. De azon vagyunk, hogy jövőre is legyen német futam a Forma-1-ben. Viszont úgy tűnik, hogy a promóter számára anyagi szempontból nem megfelelő a megrendezéshez elkért pénzösszeg. Ugyanis nemigen tudnak fizetni, még azt a számottevően alacsonyabb összeg megterítését sem tudják kivitelezni, amit mi ajánlottunk. Ez viszont nem lenne fair a többi európai helyszínnel szemben, amelyek így is jóval több díjat fizetnek, miközben mi próbáljuk az összes európai pályától ugyanazt az összeget elkérni."

Ugyanakkor a 86 éves üzletember furcsának tartja azt, hogy magához ölelni a versenynaptárban lévő helyét Németország, a Mercedes nagy sikere és a négy hazai pilóta ellenére sem.

"Talán nem akarnak Forma-1-et. És igen, ez nagyon különös, főleg, ha az ember rápillant a Forma-1-es múltjukra, amely számos világbajnokot és egy nagyon sikeres csapatot foglal magában. Nem tudom, hogy mivel lehet ennél is többjük a németeknek." - nyilatkozta.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5211931791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása