WTCC - CATSBURG KOMMENTÁLTA A LADÁS PLETYKÁKAT

img_3309.JPG

A Lada holland pilótája, Nicky Catsburg a TouringCarTimes hasábjain elárulta, hogy nagyon érzékenyen érintené, ha azok után távoznia kéne a csapattól, hogy megújította a szerződését 2017-re.

Csütörtökön délelőtt robbant ki a hír, miszerint az orosz Championnat úgy értesült, hogy a 2017-ben a Lada már nem lenne a Túraautó Világbajnokság része. Ez pedig azt jelentené, hogy a nagyjából három hét múlva esedékes katari forduló lenne a Lada Vesta utolsó futama, valamint azt, hogy a Catsburg - Tarquini - Valente pilótatriónak új állás után kéne néznie.

Miután pedig ezzel csak a Honda és a Volvo lenne ott abszolút gyári csapatként a mezőnyben, a lehetséges versenyzői ülések száma is megcsappanna. Az esetleges kései értesítés miatt pedig vajmi kevés lehetőség van az átigazolásra. Ennek kapcsán fejtette ki azt Nicky Catsburg a TouringCarTimes számára, hogy csalódásként érné, ha a ladás pletykák valósággá válnának: "Hallottam a pletykákat, de erről még nincs semmilyen hivatalos információm a csapat részéről. Amennyi pedig ezek a spekulációk igazak, nyilvánvalóan nagyon csalódott leszek, ugyanis korábban már elköteleztem magamat a csapat iránt 2017-re is. Mindenesetre keresni fogok egy alternatívát."

Viszont nem csak Catsburg kerülne nehéz helyzetbe ezzel, hanem a csapat másik két jelenlegi pilótája, Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg is. Tarquini ugyanis így sorozatban másodjára kerülne közel a visszavonulás lehetőségéhez, aki 2015 végén azután írt alá a Ladához, hogy a Honda ejtette őt. A japánokhoz való visszatérés pedig eléggé valószínűtlen, ahogyan az is, hogy a mezőny legidősebb pilótája a Volvónál kössön ki jövőre.

Valente WTCC-karrierjének a folytatását is a Lada mentette meg idén, amely elsősorban Rob Huff Hondához való távozásának volt köszönhető. A Lada kiszállásával pedig nagyon úgy néz ki, hogy a francia pilótának át kell mennie a TCR-be, ahol még a Ladához való igazolása előtt szóba került az Opelokat futtató Campos Racing egyik lehetséges pilótájaként.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3911927737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása