WTCC - MICHELISZ NORBI EZÚTTAL SEM VALLOTT SZÉGYENT A TCR BENELUXBAN

2016_photo_news_377_d3dee30620b5fcd923cbc298a70fc9e7.jpg

Michelisz Norbert a TCR Benelux mettet-i szezonzáróján is fantasztikus teljesítményt nyújtott a Boutsen Ginion Racing Hondájával, ezzel hozzásegítve csapattársát, Stephane Lémeret-t a bajnoki címhez.

Michelisz Norbert a hétvégén teljesítette idei második és egyben utolsó versenyhétvégéjét a TCR Benelux versenyszériában. Mint ismert, ezen versenysorozat rendkívül egyedi, ugyanis egy hétvégén 5 futamot rendeznek, melyből egy kvalifikációs és négy sprint. A kvalifikációs futam név megtévesztő lehet, ugyanis ezen a 60 perces futamon is osztanak pontokat, méghozzá a legtöbbet - a győztes 50 egységgel gazdagodik. A túraautózás világában szintén szokatlan, de így van: egy autóhoz két pilóta tartozik: a kvalifikációs futam folyamán félidőnél nagyjából pilótacsere van, a maradék négy futamon a részvételt illetően a pilóták kettő-kettő arányban osztoznak. További különlegessége a szériának, hogy a kvalifikációs verseny rajtsorrendjébe a szurkolók is beleszólhatnak, mégpedig egy facebookos szavazáson keresztül. (Jövőre sajnos már nem lesz ilyen szavazás - a rajtsorrend 100%-ban a tempón fog múlni.)

Annak rendje és módja szerint pedig a #18-as rajtszámú Honda pilótái, Michelisz Norbi és Stephane Lémeret meg is nyerték ezt az internetes voksolást. Aztán majd Michelisz a szabadedzés utolsó 15 percében megfutotta az egység részéről a leggyorsabb kört - ezzel pedig meglett a pole pozíció a vasárnapi, egyórás kvalifikációs futamra.

A vasárnapi kvalifikációs futamon az első 30 percben Michelisz Norbi vezette az autót, aki ez idő alatt 6 másodperces előnyt épített ki. Aztán beült a Hondába Lémeret, aki jól be tudta osztani az előnyt, és még a 36. körben kezdődő biztonsági autós fázis sem billentette ki az egyensúlyából. A kockás zászlónál a #18-as rajtszámú Civic lett leintve elsőként - Lémeret majdnem 3 másodperccel előzte meg a #23-as DG Sport-Opelt, és több mint 5 másodperccel ért mögötte célba a #7-es rajtszám WRT-Seat.

Ezután jöttek a sprintfutamok: a négyből az első kettőn Lémeret vezette a Hondát - az elsőn harmadik, a másodikon második lett. A belga viszont még így is jelentősebb pontveszteséget könyvelhetett el, ugyanis mindkét futamon a fő riválisa, az opelos Fred Carpasse előtte végzett. Az 55.5 pontos előnyből pedig 22.5 pontos előny lett.

Úgyhogy a 3-4. sprintverseny alkalmával az a feladat várt Michelisz Norbira, hogy a lehető legeslegjobb teljesítményt hozza ki önmagából. A 3. futamon rajt-cél győzelmet aratott a magyar pilóta, még úgy is, hogy a futam második felében inkább már kímélte a technikát - ezáltal a Peugeot 308-assal Aurélien Comte valamennyire meg tudta közelíteni, de a támadási pozíciótól eléggé messze volt. Ezzel a győzelemmel pedig bebiztosításra került Stephane Lémeret bajnoki címe a TCR Benelux 2016-os idényében.

A negyedik, egyben szezonzáró futamon is Michelisz-győzelem született, igaz, ez már korántsem bizonyult olyan könnyű szülésnek, mint az előző viadalon aratott siker. Norbi ezt a versenyt és a pole-ból kezdhette meg, és addig nem is volt gond, amíg valami miatt nem kellett behívni a biztonsági autót. Ugyanis az SC-fázist követően az Opellal a korábbi WTCC-pilóta, Pierre-Yves Corthals lejjebb lökdöste a pályáról egy picit Norbit, és megelőzte. Viszont a magyar nem hagyta annyiban a dolgot, a következő egyenesben is ott tudott maradni a Hondával az Opel mellett, ahol a francia kiforgatta magát a Honda orrán és nekicsapódott a szalagkorlátnak, masszívan lebontva az Opel hátsó részét. A baleset miatt 15 perc erejéig piros zászló volt érvényben, azonban utána Michelisz könyörtelen, 10 másodperces előnyt épített ki a kockás zászlóig.

Ezennel pedig véget ért a TCR Benelux szezonja 2016-ban, a 2017-es április 23-án Zolderben fog elrajtolni. Azonban idén még szurkolhatunk Michelisz Norbinak, ugyanis november 24-25. között megrendezésre került a katari szezonzáró a WTCC-ben: a magyar pilóta pedig megindul a bajnoki dobogóért Tiago Monteiróval szemben, de nem kis szerencsével akár még ezüstérmes is lehet! 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3011920529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása