F1 - A FERRARIK SZENDVICSÉBEN ZÁRTAK A MERCEDESEK A 2. EDZÉSEN

sebastian_vettel_f1_grand_prix_mexico_practice_fqgyfwbmnssx.jpg

A ferraris Sebastian Vettel futotta meg a leggyorsabb kört a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén, megelőzve a Mercedeseket, valamint saját csapattársát, Kimi Räikkonent. Utoljára a belgiumi hétvégén volt példa Ferrari-elsőségre szabadedzésen.

Magyar idő szerint este 21 órakor folytatódott a mexikói Forma-1-es hétvége programja: ezúttal sem volt túlságosan meleg az időjárás, ahogyan még a pálya állapota sincs a helyzet magaslatán - ezáltal pedig folytatódott a versenyzői hibák sorozata, de szerencsére baleset nem történt. A leglátványosabb hibákat Sergio Pérez és Lewis Hamilton mutatták be: előbbi még a tréning elején megforgatta a Force Indiáját, míg utóbbi igencsak komoly mértékben elfékezett egy szett gumiabroncsot az 1-es kanyar féktávján.

Az edzést pedig a ferraris Sebastian Vettel nyerte meg 1:19.790-es körrel - a német a szuperlágyakon futotta meg ezt az időt. A négyszeres világbajnok mögött pedig a Hamilton - Rosberg mercedeses duó zárt: előbbi 4 ezreddel kapott ki a ferraristól, míg a német majd' 0.5 másodperccel. Viszont, ami ennél is érdekesebb, hogy a Mercedesek is felrakták ezúttal a piros oldalfalú Pirelliket, de még ennek ellenére sem tudtak az élen zárni. Ennek hátterében valószínűleg az állhat, hogy most a Mercedes a lehető legjobban próbálja óvni a motort az amúgy is igencsak erőforrás- és fékgyilkos pályán. Amennyiben pedig a háromszoros világbajnok konstruktőr a hétvége további részében is megtartja ezen spórolós üzemmódját, akkor könnyen előfordulhat az, hogy a Ferrari meglepetést fog okozni ezen a víkenden. A két Ezüst Nyíl mögött a másik Ferrarival Kimi Räikkonen zárt, a Rosberghez viszonyított lemaradása pedig csak 34 ezredmásodperc volt.

Az első négyes mögött, az ötödik pozícióban Daniel Ricciardo zárt a Red Bull Racing autójával, a győztes időtől pedig nagyjából 6-7 tizeddel volt elmaradva. Ugyanakkor megelőzte a force indiás Nico Hülkenberget, a csapattárs Max Verstappent, a williamses Valtteri Bottast, a toro rossós Carlos Sainz Jr.-t és a mclarenes Fernando Alonsót. Az első tíz helyezett 1.213 másodpercen belül zárt.

cv4czsdxeaazaje.jpg

Hozzátartozik még az edzés krónikájához az, hogy az esemény sárga zászlós jelzés alatt ért véget, ugyanis a bokszutca bejárata előtt Daniil Kvyat leparkolt a Toro Rossóval.

De nem az orosz pilóta volt az egyedüli, aki műszaki gondokkal küzdött a tréning folyamán: Romain Grosjean a 90 perc nagyját a depóban vesztegette el az ERS meghibásodása miatt.

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel fog folytatódni, magyar idő szerint szombat délután 17 órától.

A második szabadedzés végeredménye:

cv4dbdixyaaxbxd.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3711912885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása