F1 - HAMILTONÉ A POLE AUSTINBAN ROSBERG ÉS RICCIARDO ELŐTT!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_qualifying_nyikpm0dq2ax.jpg

Lewis Hamilton először indulhat pole-ból egyik kedvenc nagydíján: legyőzte nagy riválisát, Rosberget az austini időmérőn!

Magyar idő szerint este 20 órakor vette kezdetét a Forma-1-es Világbajnokság 2016-os szezonjának 18. időmérő edzése a texasi Austinban. A 60 perces esemény kellemes, napos időben zajlott le - a levegő hőmérséklete 20-25°C között, az aszfalté pedig 35°C körül alakult.

A szokásos menetrendnek megfelelően a 18 perces Q1-gyel kezdődött meg a kvalifikáció. A szakaszt a mercedeses címvédő, Lewis Hamilton nyerte meg 1:36.296-tal, 101 ezredet verve a pontversenyt vezető német csapattársára, Nico Rosbergre. Az Ezüst Nyilak mögött a Red Bullok, a Ferrarikat közrefogó Force Indiák, a Williamsek, illetve a Toro Rossók sorakoztak fel. Az utolsó továbbjutó pozíciókba Alonso, Ericsson, Gutiérrez és Palmer ért oda. 18 perc után pedig búcsúzni kényszerült Grosjean, Magnussen, Button, Wehrlein, Nasr és Ocon. Hozzá kell tenni, hogy Palmer a gyors körén kicsit feltartotta Buttont, aki emiatt a kiesése után panaszkodott is - ezt követően pedig egy olyan rádióbeszélgetést hallhattunk, melyben Palmertől a versenymérnöke kért bocsánatot, amiért nem jelezte neki Button érkezését.

Nemsokára jött a 15 perces Q2, melyet a Red Bull-lal Daniel Ricciardo nyert meg 1:36.759-cel. Ehhez viszont hozzá kell fűzni azt, hogy ezúttal nem mentek annyira maximumon a 2-3. pozícióban záró Mercedesek, melyek csak nagyjából 1 tizeddel voltak lemaradva. A legjobb hármast a Ferrarik követték, illetve Nico Hülkenberg a Force Indiával, aki mögött Verstappen zárt a másik Red Bull-autóval. A TOP 10-be még beférkőzött Sainz a Toro Rossóval, és kisebb meglepetésre a Williams mindkét autója. Viszont kiesett Pérez és Alonso nem kis meglepetésre, egyetemben Kvyattal, a káromkodó Gutiérrezzel (a káromkodást némi iróniával fogadott a csapata), Palmerrel és Ericssonnal.

cvzpgzxwaaaixjf.jpg

Végül pedig sor került a mindent eldöntő, 12 perces Q3-ra. Az első csörte után a Mercedes háza táján Hamilton állt nyerésre Rosberggel szemben, miután a brit 1:35.370-es ideje 72 ezreddel erősebbnek bizonyult. Azután jött egy kőkemény második pengeváltás, melynek folyamán Rosberg át tudta venni a vezetést néhány pillanatra, viszont Lewis Hamiltonnak volt egy nagyon erős válasza egy 1:34.999-es idő formájában! Ezzel a Mercedes britje idei 9. és pályafutása 57. pole pozícióját szerezte meg. A két Mercedes mögött pedig a két Red Bull zárt Ricciardo - Verstappen felállásban, majd jöttek a Ferrarik Räikkonen - Vettel sorrendben. Nico Hülkenberg a Force Indiával a hetedik lett, a két williamses (Bottas és Massa), valamint a toro rossós Carlos Sainz Jr. előtt.

Az Amerikai Nagydíj magyar idő szerint holnap este 21 órakor fog elrajtolni. A futamról élő szöveges közvetítést fogunk biztosítani.

Az Amerikai Nagydíj időmérő edzése:

cvzoylgwcae8cel.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9211830695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása