F1 - KVYAT JÖVŐRE A FORCE INDIÁNÁL VERSENYEZHET?

daniil_kvyat_f1_grand_prix_japan_qualifying_s54rqjlcka9x.jpg

Ahhoz képest, hogy az elmúlt hetekben/hónapokban még azt boncolgathattunk, hogy Daniil Kvyat vagy marad jövőre is a Toro Rossónál, vagy távozni kényszerül a Forma-1-ből, most a Force Indiánál Nico Hülkenberg egyik lehetséges utódjaként lépett elő. Viszont nem ő az egyedüli jelölt a silverstone-i bázisú csapat listáján.

Mint ismeretes, majdnem egy hete jelentették be, hogy Nico Hülkenberg az év végén elhagyja a Force India csapatát, s 2017-től fogva a Renault versenyzője lesz. Az indiai-brit gárdát igencsak meglepte német pilótájuk döntése, de tiszteletben tartották azt, Hülkenbergnek pedig nem állták útját a váltásban. 

Ezzel pedig a Force Indiánál megüresedett egy ülés 2017-re Sergio Pérez mellett. A motorsport.com újságírója, Adam Cooper értesülései szerint három esélyes van a posztra: Daniil Kvyat, Esteban Ocon és Jolyon Palmer.

Közülük talán Kvyat számára jönne jól ez az átigazolás, ugyanis a fiatal orosz pilóta karrierje idén tavasszal igencsak derékba tört akkor, amikor a Red Bull Racing azt a döntést hozta meg az Orosz Nagydíj után, hogy visszafokozzák őt a Toro Rossóhoz, és Max Verstappent viszik a helyére. Ekkor Kvyat egy komoly hullámvölgybe került több hónap erejéig, azonban az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye alapján úgy tűnik, hogy kezdi megtalálni régi formáját. Viszont a távozáshoz majd szüksége lesz a Red Bull engedélyére, azonban a főnökei még nem döntöttek a jövőjéről.

Esteban Ocon és Jolyon Palmer force indiás sansza pedig azzal indokolt, hogy az elmúlt időszakban a csapattársaikhoz képest jó teljesítményt nyújtottak. Korábban már mindketten teszteltek a csapatszámára - Ocon 2015-ben Spanyolországban és Ausztriában, míg Palmer 2014-ben Abu Dhabiban. 

Viszont ami meglepő, hogy a jelentések szerint a manoros Ocon csapattársa, Pascal Wehrlein nem szerepel rajta a Force India "bevásárlólistáján", holott az elmúlt napokban mindenki leginkább vele számolt Hülkenberg utódjaként.

Amúgy pénzügyi szempontból Ocon és Palmer egyaránt kedvező lenne Vijay Mallya csapatának, ugyanis előbbi révén kedvezőbb áron juthatnának hozzá a Mercedes sebességváltójához és erőforrásához, utóbbi pedig jelentős szponzori háttérrel rendelkezik. Noha a hírek szerint egyáltalán nem a pénz lesz az elsődleges választási szempont.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr711825653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása