MOTOGP - ÚJRA VISSZAKACSINT A MOTOGP-BE A KORÁBBI VILÁGBAJNOK

nicky_hayden_world_superbike_championship_uwnevzzv4zrx.jpg

2006 világbajnoka, Nicky Hayden megint visszatér a MotoGP-be egy futam erejéig - a "Kentucky Kölyök" az előző, japán versenyhétvégén balesetező Dani Pedrosát fogja helyettesíteni a Repsol Hondánál a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

Mint ismeretes, múlt pénteken a repsolos Dani Pedrosa nagyon nagyot bukott az egyik szabadedzésen - a spanyol kulcscsonttörést szenvedett el a jobb vállában. A balesetét követően a Repsol a hétvége hátralevő eseményeire felültette Pedrosa motorjára a tesztpilóta Hiroshi Aoyamát - a japán a futamon az egy pontot érő 15. helyen ért célba a rajtrács végéről indulva. 

Viszont ezúttal, a Phillip Island-i hétvégével a világbajnok konstruktőr korábbi versenyzőjét és világbajnokát, az amerikai Nicky Haydent kérte fel Pedrosa helyettesítésre. Hayden a tavalyi szezon végén pottyant ki a MotoGP körforgásából 13 szezon után, így az idei évben a Superbike Világbajnokságban láthattuk versenyezni a Hondánál, amellett, hogy Aragóniában egy hétvége erejére már visszatért a MotoGP-be - akkor a Marc VDS Hondánál helyettesítette az ausztrál Jack Millert.

"Először is a legjobbakat kívánom Daninak, aki esetében biztos vagyok, hogy majd még erősebben fog visszatérni, ahogy azt mindig is szokta tenni." - kezdte nyilatkozatát Hayden, aki egyébként Aragóniában 15. lett. "Számomra ez kemény munkát fog jelenteni, ugyanakkor ez egy esély arra, hogy visszatérjek a régi álomcsapatomhoz 10 évvel azután, hogy megnyertem a világbajnoki címet."

nicky_hayden_motogp_valencia_ml-kp0spakux.jpg

"Abszolválni egy hétvégét Phillip Islanden a gyári Honda színeiben - már akkor is elfognak az érzelmek, amikor csak erre gondolok. Ezért a lehetőségért pedig nagyon hálás vagyok a Hondának, továbbá azért, hogy bíznak bennem.

Emellett köszönetet szeretnék mondani a jelenlegi csapatomnak amiért megengedték, hogy induljak; és a támogatóimnak is. Mindenki kőkeményen dolgozott minden egyes részleten azért, hogy ez létrejöhessen. Most pedig már izgatottan várom, hogy felülhessek a repülőmre, amely majd Phillip Islandnél fog landolni. Remélem jó munkát fogok tudni végezni.

Ami pedig Phillip Islandet illeti, két dologgal kell mindig számolni: az időjárással és a gumikkal. De imádom ezt a pályát, úgyhogy már nagyon várom, hogy motorra ülhessek ezen a helyszínen." - mondta a lehetőség kapcsán Hayden.

Egyébként, ha Pedrosa Malajziában sem tud rajthoz állni, akkor Hayden biztosan nem fog tudni beugrani, ugyanis Katarban lesz jelenése, a Superbike katari szezonzáróján. Egyébként az amerikai jelenlegi az ötödik helyet foglalja el a Superbike Világbajnokság ponttabelláján.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1811818935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása