MOTOGP - MARQUEZ GYŐZELEMMEL LETT VILÁGBAJNOK MOTEGIBEN, BETLIZTEK A YAMAHÁK!

marc_marquez_motogp_japan_free_practice_2djbtjsmyr0x.jpg

A Repsol Honda pilótája, Marc Marquez nyerte meg a drámai Japán Nagydíjat, Dovizioso és Vinales előtt. A spanyolt pedig a két Yamaha kiesése után világbajnokká koronázták.

Magyar idő szerint reggel 7 órakor vette kezdetét a MotoGP 2016-os szezonjának 15. versenye, a 24 körös Japán Nagydíj. Jó időmérős teljesítményének következtében a pole-ból a Yamaha olasz pilótája, Valentino Rossi indulhatott, mellé még Marc Marquez (Repsol Honda) és Jorge Lorenzo állhatott fel az első sorba. A második sorból pedig a Dovizioso (Ducati) - Crutchlow (LCR-Honda) - Aleix Espargaro (Suzuki) hármas indulhatott.

A piros lámpák kialvása után Rossi nem tudott valami erős startot produkálni, így az első kanyarig már Lorenzo és Marquez is megelőzték a Doktort. Ezt követően Lorenzo egy jó ideig tudta tartani a vezető pozícióját, miközben Rossi több sikertelen előzési kísérlettel bepróbálkozott Marqueznél.

A 4. körben változás történt az élen: Marquez Lorenzo elé menekült, ezután pedig utóbbi saját csapattársával, Valentino Rossival vívott nagyot - végül kettejük között helycsere történt.

Ekkortájt már két kiesőt könyvelhettünk el: Eugene Laverty a 9-es, Jack Miller pedig az egyes kanyarban dobta el a motorját. 

A 6. körben pedig az első igazán nagy dráma is bekövetkezett: a pole-t szerző Valentino Rossi bukott a 10-es kanyarban a 2. helyről! Ezután a Doktor még bedöcögött a bokszba, de ott fel is adta a küzdelmet - ezzel pedig az olasz teljes mértékben kiszállt a bajnoki címért való hajszából. Egy-két körrel később pedig a ducatis beugró, Hector Barbera is bukott, az 1-es kanyarban.

Eközben Marquez egy megnyugtatóbb, 2.5 másodperces előnyt épített ki a mögötte haladó Lorenzóval szemben. Mögöttük ekkor a sorrend a következő volt a legjobb 10-ben: Dovizioso, A. Espargaro, Vinales, Crutchlow, P. Espargaro, Bautista, Petrucci és Redding.

Nemsokára Marquez előnye az élen már 4 másodpercre rúgott, miközben Dovizioso és Aleix Espargaro kettőse próbálta utolérni a második helyen álló Lorenzót. Viszont picivel később a suzukis Espargaro leszakadt, és megérkezett rá a csapattársa, Vinales. Végül a két suzukis helyet cserélt.

Amikor pedig már csak 4 kör volt hátra, újabb dráma következett be: a másik Yamaha is kiesett Jorge Lorenzóval! Ezzel pedig Marquez világbajnoki címet érő helyzetbe került, Dovizioso és Vinales pedig felzárkóztak a pódiumra.

A hátralévő négy kört pedig sallangmentesen abszolvált a Repsol Honda spanyolja, Marc Marquez, és megnyerte a Japán Nagydíjat, illetve a 2016-os világbajnokságot! A 23 éves spanyol idei 5. és pályafutása 29. győzelmét aratta Motegiben, ahol ideáig még egy alkalommal sem tudott nyerni!

Az újdonsült háromszoros világbajnokon kívül még a ducatis Andrea Dovizioso és a suzukis Maverick Vinales állhatott fel a dobogóra. Mögöttük A. Espargaro, Crutchlow, P. Espargaro, Bautista, Petrucci, Redding, Bradl sorrend alakult ki a legjobb tízben. A pontszerzők közé pedig még Nakasuga, Hernandez, Smith, Rabat és Aoyama fért be.

A következő verseny egy hét múlva, az Ausztráliában található Phillip Island-i pályán kerül majd megrendezésre. Ezen kívül még két futam van hátra az idei bajnokságból: a maláj és a valenciai.

A Japán Nagydíj végeredménye:

cats0022.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5511812367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása