F1 - LECLERC JÖVŐRE IS MARAD A FERRARI VERSENYZŐI AKADÉMIÁJÁN

062416_motor_haas_driver_vadapt_664_high_53.jpg

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megerősítette, hogy a monacói Charles Leclerc jövőre is része lesz az olasz gárda versenyzőakadémiájának. 

Leclerc jelenleg vezeti a pontversenyt a GP3-ban - amennyiben megnyerné a bajnokságot, elegendő pontja lenne ahhoz, hogy Forma-1-es szuperlicencet kapjon. Igaz, jövőre semmiképpen sem jutna hely a számára a rajtrácson, miután a Ferrari "B"-csapataként emlegetett Haas F1 Team nem olyan régen kizárta annak lehetőséget, hogy jövőre főállásban alkalmazza jelenlegi fejlesztőpilótáját.

Viszont ami biztos, Leclerc jövőre is a Ferrari Versenyzői Akadémia tagja marad, miután Arrivabene igencsak elégedett volt a teljesítményével idén.

A monacói egy pilóta a négy közül, aki része az olaszok versenyzői akadémiájának. Rajta kívül még másik két GP3-as pilóta, Antonio Fuoco és Giuliano Alesi, valamint a Forma-3 Európa-bajnokságban versenyző Guan Yu Zhou is az akadémia tagjai.

A néhai Jules Bianchi volt az akadémia legelső tagja 2009-ben, mialatt a Force India jelenlegi pilótája, Sergio Pérez is odakerült egy kis időre, mielőtt a Sauber csapatától versenyzési lehetőséget kapott volna.

Azóta már olyan versenyzők is jártak a Ferrari akadémiáján, mint a GP2-es Raffaele Marciello, a Lamborghini gyári pilótájaként tevékenykedő Mirko Bortolotti, valamint a Forma-3-as Európa-bajnokság idei bajnoka, Lance Stroll, aki egyébként jó eséllyel pályázik a Williams jövő évi ülésére.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr511769079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása