F1 - A KIS SCHUMI NEM LETT BAJNOK A NÉMET F4-BEN

ctrh-yfxyaamqdh.jpg

Küzdött a végtelenségig a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, de nem lett bajnok a német Forma-4-es bajnokságban.

Mint ismeretes, a német F4-es bajnokság ezen a hétvégén tartja a szezonzáró hétvégéjét Hockenheimben. A hétvégét megelőzően két esélyes volt a bajnok trófeára: az ausztrál Joey Mawson, és a mögötte akkor 39 pontos hátrányban lévő Mick Schumacher.

Azonban a bajnoki csata eredménye tulajdonképpen már az időmérő után nem sokkal eldőlt, ugyanis a Schumacher-juniort utólag diszkvalifikálták a kvalifikációról, ugyanis az autóban lévő tűzoltókészülék nem a szabályoknak megfelelően volt ott. Emiatt a németet hátrasorolták a 23. rajthelyre a rajtrácson.

Viszont Mick nem adta fel, és hősies kitartásával 17 pozíciót javított, s végül a 6. lett. Rivális, a Van Amersfoort's Racing ausztrálja, Mawson megnyerte a 3-ból az első futamot, így a bajnoki cím is az övé lett.

Úgyhogy a kis Schuminak már csak az olasz F4-ben van lehetősége arra, hogy bajnok legyen, de ahhoz majd október végén egy tökéletes hétvégét kell produkálnia Monzában.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr111758779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása