F1 - ÚJABB RAJTBÜNTETÉS ALONSÓNAK: MÁR 45 RAJTHELYNÉL TART A SPANYOL

image25_img_2048_medium.jpg

Szombat reggel a McLaren kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso még begyűjtött egy 15 rajthelyes hátrasorolást a korábban kapott 30 helyes mellé.

Már csütörtökön tudhattuk, hogy Alonso a rajtrács végéről fog nekivágni a Forma-1-es Maláj Nagydíjnak, miután a Honda az új motoralkatrészek tesztelésére a spanyolt jelölte ki. Ám a teljesítmény javítására hivatott, könnyebb elemek beszerelése egy 30 rajthelyes büntetést vont maga után.

A pénteki teszt az adatok analizálását követően sikeresnek és biztatónak bizonyult, ugyanis remekül működött a japánok V6-osa. Azonban Alonso ennek ellenére a kvalifikáció napjára visszatért az ötödik számú hajtóművéhez, amely eredetileg Belgiumban volt beszerelve.

Viszont a spanyol MP4-31-esébe betettek egy turbótöltőt, valamint az idei 9. MGU-H-ját. A két alkatrész pedig 15 rajthellyel toldotta meg a eddigi 30-at, tehát Alonso immár 45 rajthelynyi hátrasorolás rendelkezik. Úgyhogy szinte garantált az utolsó rajtkocka.

Ennek kapcsán el is mondta a spanyol a pénteki nap folyamán, hogy a büntetés miatt rövidre tervezik a kvalifikációt: a Q1-ben fut egy 107%-on belüli köridőt, aztán pedig a tévéből fogja figyelemmel kísérni.

Utoljára hasonló helyzetben Belgiumban volt Alonso, amikor a 60 rajthelyes büntetésével a puttonyában csak a 21. rajtkockából indulhatott - a futamot végül a 7. helyen zárta. A spanyol természetesen most is bizakodik a pontszerzésben.

Alonso autóján a könnyített kipufogó fenn fog maradni a továbbiakban is, sőt, a harmadik edzés előtt Button is megkapja.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6711756441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása