F1 - SEPANG, 2016: HAMILTONÉ A POLE A MALÁJ NAGYDÍJON

lewis_hamilton_f1_grand_prix_malaysia_qualifying_ichfzfhb68px.jpg

A mercedeses Lewis Hamilton nagy fölénnyel szerezte meg pályafutása 57. pole pozícióját a Maláj Nagydíj időmérő edzésén. Nico Rosberg eközben az utolsó pillanatban mentette meg a második helyét, megelőzve a Red Bull hollandját, Max Verstappent.

Magyar idő szerint délelőtt 11 óra és dél között megrendezésre került a Forma-1 2016-os szezonjának idei 16. időmérő edzése, mégpedig a Maláj Nagydíjé. A mezőnyt a tegnapinál hűvösebb, ám még így is meleg körülmények fogadták - az időmérő folyamán pedig végig lógott az eső lába, de a fenyegető fekete felhőkből csapadék nem keletkezett, így az esemény száraz körülmények között került lebonyolításra.

A Q1-ben igencsak kiélezett volt a két Mercedes csatája, de ahogyan a második és a szabadedzésen történt, ezúttal is Lewis Hamilton volt elől - igaz, csak 16 ezreddel előzte meg csapattársát, Nico Rosberget. Az Ezüst Nyilak mögött a Ferrari vörös paripái, valamint a Force Indiák zártak. A 18 perc folyamán két figyelemre méltóbb esemény történt: Jenson Button megforgása, valamint Romain Grosjean jobb oldali tükrének a letörése. A kiesőzónát pedig az Ericsson - Nasr sorrendben záró Sauberek, a renaultos Jolyon Palmer, az Ocon - Wehrlein felállásában végző Manorok, valamint a 45 rajthelyes büntetése miatt így is, úgy is a rajtrács végéről induló mclarenes Fernando Alonso alkották.

jenson_button_f1_grand_prix_malaysia_qualifying_rqiayggqsjcx.jpg

A kvalifikáció második felvonásában a Mercedesek jelentősen nagyobb fokozatra kapcsoltak, de Lewis Hamilton még így is meg tudta verni Nico Rosberget 6 tizeddel! Mögöttük ezúttal a Red Bullok és a Ferrarik tanyáztak le. A 300. nagydíjára készülő Jenson Button az utolsó pillanatban verekedte be magát a Q3-as továbbjutók közé egy 8. idővel, míg Valtteri Bottas egy, a 15-ös kanyarban elkövetett elfékezéses hibával dobta el magától a Q3-ba való továbbjutás lehetőségét. A finn pilótán kívül még Grosjean, Gutiérrez, Magnussen, Kvyat és Sainz kényszerültek búcsúzni.

ctroxlqxyaavqvr.jpgAz utolsó, mindent eldöntő szakaszt pedig Lewis Hamilton kiválóan kontroll alatt tudta tartani, az elsőtől az utolsó pillanatig. Végül a Mercedes brit címvédője 0.4 másodperces előny birtokában kaparintotta meg pályafutása 57. rajtelsőségét - egy brutálisnak mondható 1:32.850-es köridővel. Eközben Nico Rosbergnek alaposan meg kellett küzdenie a kötelező 2. pozícióért, ugyanis az első csörtét követően csak az 5. pozíciót foglalta el, miután az első Q3-as körében számos alkalommal vétett hibát. A két bajnokaspiráns mögött a két Red Bull végzett, az osztrák csapat háziversenyét ezúttal Max Verstappen nyerte meg, 47 ezreddel legyőzve Daniel Ricciardót. A bikák mögött a Ferrarik zártak, Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen sorrendben, megelőzve a két Force Indiát. A brit McLaren-pilóta, Jenson Button a 300. futamát a 9. rajtkockából kezdheti majd meg, Felipe Massa mellől.

Az 56 körös Maláj Nagydíj magyar idő szerint vasárnap reggel 9 órakor fog elrajtolni.

Az időmérő edzés végeredménye:

ctrk-cgwgaas85e.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711757173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása