INDYCAR - PAGENAUD-É A POLE A SZEZONZÁRÓN, POWER CSAK A 4.

04cj3415a.jpg

A Team Penske négyes győzelmet aratott a sonomai kvalifikáción. Pagenaud a pole-ban, Power a negyedik helyről kezdheti meg a szezonzárót.

16c_9498-1_1.jpgA bajnoki tabella éllovasa, a francia Simon Pagenaud a lágy gumikon autózva könyörtelenül csapott le az időmérős elsőségre, egy 1:16.2565-ös idővel, így a 85 körös viadalt a pole pozícióból kezdheti meg. Mögötte a csapattársai zártak, Castroneves - Montoya - Power sorrendben. Így pedig Pagenaud az előnyét 44 pontosra növelte Will Powerrel szemben. A Penske gépei mögött Graham Rahal lett az ötödik, megelőzve az Andretti pilótáját, Ryan Hunter-Reay-t. 

Ellenben a Chip Ganassi pilótája, Scott Dixon csak a 7. rajtkockát tudta megkaparintani, mellőle az Andretti-Herta csapat amerikaija, Alexander Rossi indulhat majd, aki így a legjobb újonc lett a kvalifikáción. A TOP 10-et pedig a KVSH franciája, Sebastien Bourdais, illetve az Ed Carpenter Racing amerikai versenyzője, Josef Newgarden tette teljessé.

Magyar idő szerint hétfőn 00:40-kor megrendezésre kerül majd a szezonzáró, dupla pontos sonomai futam, melynek a legnagyobb kérdése az, hogy Simon Pagenaud vagy Will Power lesz-e az IndyCar bajnoka a 2016-os szezonban.

Az időmérő végeredménye:

indy.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711718079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása