F1 - SZINGAPÚR, 2016: KETTŐS RED BULL-GYŐZELEM AZ ELSŐ EDZÉSEN, ROSBERG AUTÓT TÖRT

max_verstappen_f1_grand_prix_singapore_practice_pfacl-mbjmrx.jpg

A két Red Bull kezdett a legjobban Szingapúrban, miközben a mercedesesek csak a 4-5. helyen zártak a Ferrarik szendvicsében.

A Red Bull Racing holland versenyzője, Max Verstappen futotta meg a leggyorsabb mért időt a Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén, annak ellenére, hogy a 21-es kanyar kijáratánál még a falhoz is hozzáért. A 18 éves pilóta az ultralágy gumikon 1:45.823-at futott. Mögötte a csapattársa, Daniel Ricciardo lett a második - az ausztrál is a legpuhábbik keverékű Pirelliket használta, a lemaradása pedig csak 49 ezred volt.

cselc5hxgaaq8m.jpg

Harmadikként pedig a ferraris Sebastian Vettel zárt, közel 5 tizeddel kikapva Verstappentől. A négyszeres német világbajnokot a Mercedes pilótái követték, Lewis Hamilton - Nico Rosberg sorrendben. A csillagmárkások lemaradás 6-7 tizedmásodperc volt, de azt hozzá kell tenni, hogy a legjobb köreiket a legkeményebb, lágy gumikon futották meg.

Rosberg számára nem alakult valami fényesen az utolsó 10 perc, ugyanis a tribün alatt, a 18-as kanyarban nekikoccant a falnak a Mercedes W07-esével. Viszont a német arra még képes volt, hogy visszatérjen a depóba, így a Mercedes szerelői kapásból neki is láthattak a szereléshez.

Kimi Raikkonen lett a hatodik a másik Ferrarival, 2007 világbajnoka mögött pedig kisebb meglepetésre a két Toro Rosso zárt - Sainz Jr. a hetedik, Kvyat a nyolcadik helyen zárt. A williamses Felipe Massa és a haasos Esteban Gutiérrez zárták a legjobb 10 sorrendjét.

A szabadedzés folyamán hárman is kipróbálták a halo névre hallgató fejvédőeszközt: a mercedeses Lewis Hamilton, a mclarenes Fernando Alonso és a force indiás Nico Hülkenberg. 

A Haas színeiben versenyző Romain Grosjean volt az FP1-en az egyedüli pilóta, aki egy mért kört sem tudott teljesíteni, ugyanis a Haas VF-16-osában elkezdett valami szivárogni. Emiatt pedig a francia a garázsban töltötte majdnem az egész edzést. De legalább kártyázni volt ideje. ☺

Videón Rosberg falazása: 

A második szabadedzés magyar idő szerint délután 15:30-kor kerül megrendezésre, magyar idő szerint.

Az első szabadedzés végeredménye: 

14358967_663419137148405_223875182371459965_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8711712691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása