F1 - NŐTT A WILLIAMS HASZNA 2016-BAN

valtteri_bottas_f1_grand_prix_italy_qualifying_fvw_u_e4drjx.jpg

Ha a pályán nyújtott teljesítmény terén nem is, de anyagilag jól zárta az idei év első felét a Williams Martini Racing.

A Williams csapata nem olyan régen közleményben tudatta, hogy pénzügyi szempontból eredményesen első félévet zárt 2016-ban. Ez idő alatt a grove-i csapat 51.3 millió fontnyi bevételre tett szert - ez a szám tavaly ilyenkor is hasonló volt. Azonban az adózás előtti profit az előző évi 1.6 millió fonthoz képest a mostani 4.1 millió már jelentős változásnak számít - ezt a növekedést az egyik szponzor egyszeri kifizetésével indokolták.

A számos technológiai projektet futtató Williams' Advanced Engineering profitja pedig 3.4 millió fontra nőtt. Ezzel pedig a két Williams csoport összesen nagyjából 7.5 millió fontos hasznot termelt. 

A tavalyi, 3.3 millió fontnyi veszteséget év után esélyes, hogy idén a Williams pozitív mutatókkal fogja zárni 2016-ot. Főleg úgy, hogy majd most év végén fogják kézhez kapni a 2015-os konstruktőri 3. helyért járó pénzösszeget. Ezek az összegek mindenképpen jól fognak jönni Sir Frank Williams csapatának, ugyanis a 2017-es szabályváltozások komoly kiadásokat von maga után.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8411705717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása