F1 - BIANCHI APJA TOVÁBBRA IS KÜZD AZ IGAZSÁGÉRT

christine-jules-et-philippe-bianchi-1280x6401.jpg

A tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt Jules Bianchi apja, Philippe továbbra sem adta fel a Nemzetközi Automobil Szövetséggel vívott harcot - felelősöket akar, ugyanis a 2014-es suzukai baleset napján hibák történtek.

Mint ismeretes, Jules Bianchi 2014 októberében, a Japán Nagydíjon szenvedett horrorisztikus balesetet. Ezt követően 9 hónapon át volt kómában, súlyos fejsérülésekkel. Végül tavaly nyáron elhunyt az akkor mindössze 25 éves francia pilóta, aki előtt fényes jövő állt a Forma-1-ben.

Az eset egy egész világot megrázott, de az édesapát, Philippét rázta meg a leginkább. Meggyőződése, hogy azon a napon súlyos mulasztások vezettek ahhoz a tragikus incidenshez. Ennek bizonyítására pedig ügyvédeket fogadott. Igaz, sokan vannak rossz véleményével az ilyesfajta tevékenységéről, de Philippe Bianchit nem érdekli a kritika, ő az igazságot akarja tudni! Az apa pár napja nyilatkozott a Minute-Auto.fr magazinnak:

"Továbbra is azt állítom, hogy azon a napon súlyos mulasztások történtek. Jules balesete nem abba a kategóriába esik, amely betudható a sportággal járó kockázatokkal."

Ezután Philippe Bianchi kitért arra, hogy furcsállja azt, hogy a FOM által készített felvételek nem kerültek nyilvánosságra, holott régebben még a legszörnyűbb baleseteket is visszajátszottak. Ezen kijelentésével pedig egyértelművé vált az, hogy nem amiatt titkosították el a felvételeket, hogy a családot tiszteletben tartsák.

jules-bianchi-111111111111_3213777.jpg

Az apa ezután az őt ért támadásokról mesélt:

"Nincsenek rám hatással azok az emberek, akik csak azért támadnak engem, hogy megtarthassák a Forma-1-ben elfoglalt helyzetüket. De legalább annyit mondhatnának, hogy 'igen, történtek hibák, de jóvátenni már nem tudjuk őket'. Már ez is előrelépésnek számítana.

Ügyvédeket fogadtam fel annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság, és azért, hogy a felelősök megfizessenek a hibáikért.

Nem is tudom elképzelni azt, hogy alkalmasint a kritikusok közt is akad olyan szülő, aki nem efféleképpen cselekedne, ha valami ilyesmi eset történne a gyermekükkel.

Philippe ezt követően arról beszélt, hogy Jules esete korántsem hasonlít Henry Surtees és Felipe Massa 2009-es tragédiájára. Ugyanis azok az esetek a sportág jelentette kockázatoknak tudhatóak be, viszont Bianchi esete körül semmi sincs rendben.

Zárásképpen pedig arról beszélt az apa, hogy könnyen megeshet az, hogy mégsem valósul meg az a junior program, melyet a fia emlékére hozott volna létre. Az okok pedig eléggé magától értetődőek: egyedül maradt a projekttel, így most sokkal nehezebbnek tűnik az, mint a megálmodás pillanataiban. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3311703979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása