F1 - HIVATALOS: ELADTÁK A FORMA-1-ET!

2016_australian_gp_race_016.jpg

Hamarosan a Forma-1-es Világbajnokság 35.5%-os tulajdonrésze a Liberty Media kezében lesz - az amerikai médiavállalkozás 8 milliárd dollárt fizetett a CVC-nek a részvényért. 

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban robbant ki a hír, miszerint a Liberty Media valóban átveszi a CVC Capital Partners 35.5%-os Forma-1-es részvényét. A tengerentúli médiaóriás első ízben csak a 18.7%-át fogja átvenni a száguldó cirkusznak, melynek elnöke a 21st Century Fox alelnöki pozícióját is betöltő Chase Carey lesz.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy én vehetem fel a Forma-1 elnöki pozícióját, emellett pedig arra is megvan a lehetőségem, hogy Bernie Ecclestone-nal, a CVC-vel és a Liberty Media csapatával dolgozzak." - nyilatkozta Carey.

"Nagyon csodálom a Forma-1-et, amely egy olyan egyedi sportág, ami több száz millió ember számára jelenti a szórakozást világszerte.

Remek lehetőséget látok arra, hogy segítsem a Forma-1-et továbbfejleszteni és fellendíteni a sportág, a szurkolók, a csapatok és a befektetők javára."

Carey a FOM jelenlegi elnöke, Bernie Ecclestone mellett fog dolgozni, aki a várakozásokkal ellentétben nem fogja elhagyni a vezérigazgatói székét.

A 85 éves brit üzletember ennyit tett hozzá az egyelőre ideiglenes megállapodáshoz:

"Szeretném üdvözölni a Liberty Media céget és Chase Carey-t a Forma-1-ben. Már alig várom, hogy velük dolgozhassak."

A Liberty Media első körben 4.4 milliárd dollár fog befektetni a Forma-1-be, és feltételezhetően további 4.1 milliárdot a sportág adósságainak rendezésére. Várhatóan 8 milliárd dollár lesz a megállapodás vállalati értéke - a teljes üzleti procedúra 2017 első negyedében fog véget érni a tervek szerint.

A CVC Capital Partners, a Forma-1 jelenlegi tulajdonosai az újranevezett Forma-1 Csoport meg fogja tartani a maga 65%-át, de a továbbiakban nem fogja kontrollálni a szavazási jogokat.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9211687515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása