MOTOGP - ÚJABB GYŐZTEST AVATOTT A MOTOGP, EZÚTTAL SILVERSTONE-BAN!

maverick_vinales_motogp_great_britain_race_n1m2orzgce4x.jpgMaverick Vinales és a Suzuki történelmi sikert aratott a Brit Nagydíjon! 

Magyar idő szerint vasárnap 16:30 magasságában vehette kezdetét a MotoGP idei 12. versenye, a Brit Nagydíj. A pole-ból az LCR-Honda angolja, Cal Crutchlow indulhatott, azonban az elsőségnek nem örülhetett sokáig ezúttal a brnói futamgyőztes, ugyanis a 3. rajtkockából indulva a suzukis Maverick Vinales bombarajtot vett, és az élre tört.

Azonban a futam alig pár másodperc múlva piros zászlóval kellett megszakítani, ugyanis a Maggotts-ban brutális, már-már horrorisztikus balesetet szenvedett a Tech3 Yamaha és az Avintia Ducati pilótája, Pol Espargaró és Loris Baz. A két versenyzőt azonnal kórházba szállították, de kiderült, hogy sikerült megúszniuk az incidenst komoly sérülés nélkül. 

Bő 20 perc múlva pedig egy második rajtra is sor került, azonban Crutchlow számára ezúttal sem volt hosszútávú az első pozíció, ugyanis Vinales a Suzukival újból úthengerként gázolt át rajta, aki ezután szépen elkezdte építgetni az előnyét. Ezt követően az LCR-pilótának a két Repsol-Hondával, a két Ducatival és a yamahás Valentino Rossival szemben kellett megtartania a második helyet.

Valamivel később Crutchlow mögöttese egy taggal kevesebb lett, ugyanis a Ducatival Andrea Iannone bukott a Luffield-kanyarban, és kiesett, amikor már csak 6 kör volt hátra.

Ezt követően pedig azt láthattuk, ahogyan Marquez igencsak komolyan megindul - előbb Rossit vadászta le, majd Crutchlow-t próbálta meg maga mögé utasítani a 2. helyért. Azonban a kétszeres világbajnok összeért a brittel, emiatt pedig lecsúszott a pályáról, és visszaesett ötödiknek. Igaz, az utolsó körben a csapattársát, Pedrosát még vissza tudta előzni, a 4. pozícióért.

14231975_2103913909833967_5119215618943850505_o.jpgEközben Maverick Vinales a Suzukival magabiztosan vezette a silverstone-i futamot, majd a 19 kör elteltével meg is nyerte azt. Így jövőre majd úgy távozhat a spanyol a Yamahához, hogy megvan már pályafutásának első győzelme, de ez még nem minden. Emellett azt is elmondhatja magáról, hogy ő volt az első pilóta, aki vissza tudta vinni a csúcsra a japán manufaktúrát, a 2007-es Le Mans-i futam és Chris Vermeulen óta.

A második helyre pedig Cal Crutchlow behozta az LCR-Hondát, így a brit négy futamon belül megszerezte idei harmadik dobogós helyezését is. De talán Crutchlow ennek a hazai közönség előtt megszerzett második pozíciónak jobban örült, mint a csehországi győzelmének.

Valentino Rossi pedig harmadikként látta meg a kockás zászlót a Yamahával, megelőzve a Repsol párosát, Marquezt és Pedrosát - utóbbi utoljára Barcelonában tudott az első ötben zárni. Egyébként ezzel Marquez előnye ha minimálisan is, de csökkent a tabella élén, viszont nincs miért aggódnia, ugyanis a maga 210 pontjával még 50 egységnyi az előnye a "Doktorral" szemben.

Egyébként a verseny után a helyi szervezők bejelentették, hogy jövőre is Silverstone-ban kerül majd megrendezésre a MotoGP Brit Nagydíj, sőt, erre még a 2018-as szezonban is van esély.

A folytatásra egy hét múlva Misanóban folytatódik.

A Brit Nagydíj végeredménye:

motogp_gbr.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7611679331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása