INDYCAR - DIXON DOMINÁLT WATKINS GLENBEN

04cj6256.jpg

A Chip Ganassi Racing új-zélandi versenyző érinthetetlen volt a hétvége folyamán.

A hétvégén a tengerentúli IndyCar-széria hosszú idők után tért vissza Watkins Glenben, ahol Scott Dixon verhetetlennek bizonyult: megnyerte mind a három szabadedzést, megszerezte a pole pozíciót az időmérőn, és a futamon sem talált legyőzőre.

A Ganassi új-zélandi pilótája a 60 körös futam repülőrajtját is remekül kapta el, azonban a középmezőny eleje nem úszta meg szárazon a trükkös első kanyart: négyen próbáltak meg elfordulni egymás ellen, melynek következményeként Montoya és Aleshin megpördült, és Bourdais is eldobta gépet. Azonban semelyikőjük sem esett ki.

Viszont az első sárgára egészen negyedtávig kellett várni, ekkor ugyanis Mikhail Aleshin a négyes kanyarban nekiment a falnak a Schmidt Peterson Motorsports autójával, és kiesett.

Ez az eset pedig Scott Dixon számára igencsak jól jött, ugyanis ő nem sokkal az incidens előtt ejtette meg a bokszkiállását, így a többiek depózása révén visszakerült az első helyre, még a Pace Car-fázis alatt. Eközben pedig Pagenaud átugrotta legközelebb kihívóját, Powert.

A 17. kör után a biztonsági autó elhagyta a pályát, de a 20.-ban máris jöhetett vissza, ugyanis Graham Rahal az első kanyar kigyorsításánál nekiment a falnak a Hondával, miután koccant Charlie Kimball gépével.

Az újabb sárga zászlós fázisra pedig a 38. körben került sor, amikor a bajnoki tabella második helyezettje, a penskés Will Power is összeért Kimball-lel, az új-zélandi pedig a falnak vágódott, és kisebb agyrázkódást kapott.

Ezt a kalamajkát kihasználva szinte mindenki megejtette az utolsó kiállását - a depózások folyamán pedig meglepő módon Castroneves Dixon elé jött vissza. Ám ez az újraindításig tartott ki, ugyanis ekkor a ganassis megelőzte a Penske versenyzőjét.

16c_4508-1-1_1.jpg

Scott Dixon pedig játszi könnyedséggel, 16.5 másodperces előny birtokában nyerte meg az idei 15. futamot, Watkins Glenben. A dobogóra még Josef Newgarden és Helio Castroneves értek fel. A legjobb tízet pedig Daly, Bourdais, Kimball, Pagenaud, Rossi, Enerson és Chilton tették teljessé. Hinchcliffe autójából pedig az utolsó körben fogyott ki az üzemanyag.

A leintés után egyébként Dixon egy igencsak nemes tettet hajtott végre, ugyanis bejelentette, hogy a hétvégi sikereiből befolyó 40000 dollárt jótékony célokra fogja fordítani - egészen pontosan a Wilson Childrens Fund alapítványnak fogja adni.

Két hét múlva pedig sor került a sonomai, dupla pontos szezonzáróra. A bajnoki címre pedig matematikailag is már csak két esélyes maradt: az 555 pontos Pagenaud, s a mögötte 43 pontos hátrányban lévő Power.

A Watkins Glen-i futam végeredménye: 

watkins-glen.jpg

A pontverseny állása az első 20 helyen:

Poz. Versenyző Pont
1 Simon Pagenaud 555
2 Will Power 512
3 Scott Dixon 451
4 Helio Castroneves 451
5 Josef Newgarden 446
6 Tony Kanaan 427
7 Graham Rahal 403
8 Carlos Munoz 402
9 Charlie Kimball 389
10 James Hinchcliffe 380
11 Alexander Rossi 370
12 Sebastien Bourdais 364
13 Ryan Hunter-Reay 364
14 Juan Pablo Montoya 363
15 Mikhail Aleshin 309
16 Conor Daly 295
17 Marco Andretti 291
18 Takuma Sato 288
19 Max Chilton 239
20 Jack Hawksworth 205

 Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1611679041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása