F1 - A CSAPATOK RETTEGNEK A ZIKA-VÍRUSTÓL

2015_singapore_gp_race_020.jpg

A következő két versenyhétvége folyamán a Forma-1-es csapatoknak nagyon oda kell figyelniük, mert a Maláj-félszigeten igencsak fennáll a szúnyogcsípés útján terjedő Zika-vírus veszélye. Elsősorban ez Szingapúrban jelenthet gondokat.

Sun értesülései szerint csak az elmúlt héten 150 Zika-vírussal fertőzött személyt rögzítettek az ázsiai városállamban. Emiatt a Forma-1-es csapatoknak alaposan oda kell figyelniük arra, hogy lehetőleg ne szedjenek össze semmit se.

A McLaren már korábban jelezte, hogy igyekszik felkészülni minden eshetőségre, úgyhogy a csapattagok számára hosszú ujjú öltözéket és szúnyogriasztót fog biztosítani.

A Mercedes személyzete is hasonló óvintézkedésekben fog részesülni. A csapat versenyzője, Nico Rosberg még az orvosához is el fog látogatni, hogy konzultáljon vele a Zika-vírus kockázatairól:

"Igen, családos emberként én is figyelemmel kísérem a helyzet alakulását. Az elmúlt napokban már meg is kezdtem a megbeszéléseket az orvosaimmal."

A szingapúri szervezők pedig így nyilatkoztak a Speedweek hasábjain:

"Az idelátogatók és a résztvevők jóléte és biztonsági a mi prioritásunk a Marina Bay Circuit pálya területén.

Jelenleg nagyon szorosan dolgozunk az illetékes hatóságokkal, és a helyszínen minden szükséges mérést el fogunk végezni. A futamunkra való előkészületeket úgy fogjuk folytatni, mintha egy normál verseny lenne."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3011677023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása