WTCC - MOTEGI, 2016: LOPEZ IMMÁR HÁROMSZOROS VILÁGBAJNOK?

14233167_10153936215872057_1608097418482062612_n.jpg

2016 majdnem biztos WTCC-világbajnoka pedig csapattársának, Yvan Mullernek ajándékozta a főfutamos győzelmet. Lopez bajnoki titulusa pedig csak akkor lesz 100%-osan biztos, ha hivatalosan is bejelentik a thaiföldi futam elmaradását, és pótolják másik helyszínnel.

Magyar idő szerint pár perccel 8:45 után a főfutamot is megrendezték Motegiben. Az első sorból ezúttal két Citroen indulhatott, míg a nyitófutamon a pole-ból induló Michelisz Norbi ezúttal a 10. rajtkockát foglalhatta el. A lámpák kialvását követően a mezőny legelején nem történt változás: Lopez könnyedén megőrizte a vezetést Muller előtt, miközben Tiago Monteiro egy jobb indulással lecsapta a harmadik helyet Mehdi Bennani kezéről. Michelisz is jól indult, pár kanyart követően már a 7. helyen haladt.

Ekkor nagyon is úgy tűnt, hogy egy újabb fölényes futamgyőzelmet láthatunk a citroenes José Maria Lopeztől - ez a tézis egészen a 13. körig ki is tartott. Ugyanis az utolsó körben Lopez félreállt és lelassított az egyik kanyarban, ezzel átadva az első helyet csapattársának, Yvan Mullernek, aki az utolsó kör problémamentes abszolválásával  meg is szerezte idei első győzelmét.

crfkxzxuaaecxkk.jpg

Lopez világbajnoki címe viszont ezzel az eladott 7 ponttal sem került veszélybe, sőt, talán meg is van az argentin számára a harmadik trófea. Mindez azon múlik, hogy mikor törlik el hivatalosan a thaiföldi versenyt, és jelentik be, hogy nem lesz helyettes helyszíne Buriramnak. Egy biztos, három hét múlva Kínát már háromszoros világbajnokként hagyhatja el Lopez, még akkor is, ha beüt a krach, és egy pontot sem szerez. Mindenesetre a Citroen már háromszoros WTCC-bajnoknak tekinti pilótáját.

A dobogó legalsó fokára a hondás Tiago Monteiro állhatott fel, akit még az utolsó körökben az SLR-pilóta Mehdi Bennani megpróbált nyomás alá helyezni, sikertelenül, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

A Volvo pedig az idei egyik legerősebb versenyét produkálta, ugyanis Girolami az ötödik körben átrágta magát Chiltonon az ötödik helyet átvéve, miközben Björk megelőzte a gyári Honda két versenyzőjét, Huff-ot és Michelisz Norbit, ezzel felzárkózva hetediknek. A két S60-as között Tom Chilton zárt hatodikként az SLR-Citroennel.

A TOP 10 a nyolcadik helyen végző Michelisszel, annak csapattársával, Rob Huff-al és a ladás Tarquinivel egészült ki.

A Zengő Motorsport pedig egy újabb felemás futamot zárt. Ficza Feri a 18. lett, négy tizeddel Michigami mögött. Míg Nagy Dani 3 kör hátrányban ért célba, miután az airjack láb meghibásodása ki kellett hagynia az első két kört, majd egy lökhárítósérülés miatt kellett depóznia.

Folytatás 3 hét múlva Kínában.

A főfutam végeredménye:

crfu1vjumaacsci.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6411674979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása