F1 - KÜSZÖBÖN A BEJELENTÉS: TÉNYLEG ÚJ TULAJDONOSOK KEZÉBE KERÜLHET A FORMA-1!

2016_belgian_gp_race_016.jpg

A hírek szerint már el is adták a Forma-1-et, erről pedig a jövő hét folyamán történhet meg a bejelentés.

A német Auto Motor und Sport szombati cikkéből kiderült, hogy rövidesen pont kerülhet egy hosszú történet végére, ami a Forma-1 tulajdonos körének átalakulását illeti.

A jelentések szerint a CVC Capital Partners és a FOM-elnök Bernie Ecclestone is eladhatja a Forma-1-es részesedését. Ezek a részvények pedig a Liberty Media cégnél landolhatnak.

Ezt a hír jövő hét kedden erősíthetik meg, amikor is a Liberty Media elküldi a két utalásra bontott vételár első felét, amely 8.5 millió dollárnak felel meg. Ekkor pedig a jelenleg 35.5 százalékot birtokló CVC is bejelentheti a távozását.

Ha minden igaz, a Liberty Media feje, John Malone új embereket szeretne a Forma-1 élére állítani, úgyhogy könnyen megeshet, hogy rövidesen Bernie Ecclestone-nak nyugdíjba kell vonulnia. Amikor a német újság erről faggatta a 86 éves brit üzletembert, csupán ennyit válaszolt:

"Azt fogom csinálni, amit eddig is csináltam. Azonban arról én döntök, hogy milyen szerepet játszok."

Egyébként a Liberty Media egy igencsak méretes vállalkozás: tévécsatornákat és -sorozatokat, újságokat, weboldalakat is birtokolnak. Sőt, még néhány baseballcsapat is megtalálható a felhozatalban.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7111675211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.09.04. 11:59:47

Már rég nyögdíjba kellet volna von*lnia.
86 éves kapzsi vénember. Azt se tdja mit kezdjen a milliárdjaival.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása