F1 - HIVATALOS: BUTTON IS VISSZAVONUL ÉV VÉGÉN!

jenson_button_f1_grand_prix_italy_previews_ahfr7rwbijox.jpg

Felipe Massa után egy újabb nagy név fog távozni 2016 végén a száguldó cirkuszból, mégpedig Jenson Button személyében. De még visszatérhet!

A McLaren megerősítette, hogy Jenson Button az év végén visszavonul, de a csapatnál aláírt egy két évre szóló, innovatív szerződést, melynek értelmében nagykövet lesz, és az autó fejlesztésében fog közreműködni. A hírek szerint viszont a visszavonulása még nem tekinthető végérvényesnek, ugyanis ez a kontraktus magában foglal egy opciót, miszerint a brit pilóta 2018-ban visszatérhet a versenyzői ülésbe. A hírek szerint 2009 világbajnoka csak egy kis szünetet tart a versenyzés kapcsán.

Button még 2000-ben debütált a Forma-1-ben a Williams színeiben. Pályafutása első győzelmére pedig egészen a 2006-os Magyar Nagydíjig kellett várnia, amelyet a Honda színeiben nyert meg. 2009-ben a Brawn GP csapatánál világbajnok lett, ezután, 2010-ben csatlakozott a McLarenhez. A 2016-os szezon végére pedig már több, mint 300 Forma-1-es nagydíjrajton lesz túl az angol.

crb-jqlwgaa_ihy_1.jpg

A wokingi istálló egyúttal a jövő évi pilótafelállását is megerősítette, amelyet a spanyol kétszeres világbajnok, Fernando Alonso, valamint a gárda jelenlegi tesztversenyzője, a belga Stoffel Vandoorne fognak alkotni. Utóbbi akkor vált igazán ismertté az autósportok körforgásában, amikor nagy fölénnyel megnyerte a GP2-es bajnokságot 2015-ben. Vandoorne pedig az idei Bahreini Nagydíjon már meg is ejtette a debütálását, amikor Alonso éppen a melbourne-i bukásából épült fel.

A McLaren elnöke, Ron Dennis a történtek kapcsán kifejtette, hogy Button a csapatnál egy elkötelezett és befolyásos taggá vált azzal, hogy aláírta ezt a szerződést a következő két évre. Emellett a 69 éves üzletember azt is kifejtette, hogy a brit komolyan részt fog venni az autó fejlesztésében, és ha úgy adódik és alkalmas is lesz a versenyzésre, akkor lehetősége lesz visszatérni a volán mögé.

Utóbbi tényt pedig valamilyen szinten Jenson Button is megerősítette, aki nem győzte hangsúlyozni, hogy nem vonult vissza végleg, de jövőre tényleg nem fog versenyezni. És már várja, hogy mélyebbre menően részt vehessen a McLaren-Honda fejlesztésében.

A GP2 tavalyi bajnoka, Stoffel Vandoorne pedig pályafutása legfontosabb aláírásának titulálta azt, amikor rátette a szignóját arra a kontraktusra, amely azt tartalmazza, hogy 2017-től a McLaren versenyzője lesz. A belga azt is kifejtette, hogy nagy potenciált lát a wokingiakban, és nagyon örül a lehetőségnek.

Természetesen Alonso is megszólalt az ügyben. A spanyol elárulta, hogy továbbra is kitart a McLaren mellett, és azon van, hogy visszavigye a csúcsra a wokingiakat. Vandoorne-nal kapcsolatosan pedig igencsak jók a benyomásai, és nem gondolja azt, hogy olyan züllött lesz a kapcsolata vele, mint volt az akkor újonc Hamiltonnal 10 éve. Erre visszaemlékezve a spanyol egy félmosollyal a következőt mondta: "Szerintem Stoffel rendben lesz. Ő nem brit."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2811673386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása