F1 - MONZA, 2016: DOMINÁLTAK A MERCEDESEK A PÉNTEKI EDZÉSEKEN

f1_grand_prix_italy_practice_zvtmrxldffkx.jpg

A monzai pénteki nap egyértelműen a Mercedesé volt: a délelőtti első tréningen Rosberg volt a leggyorsabb, míg délután a második szabadedzésen már Hamilton kezében volt az irányítás. Emellett három pilóta is pályára vitte a glóriát.

1. szabadedzés: Rosberg nyitotta az élen a monzai hétvégét, újból többen is kipróbálták a halót

nico_rosberg_f1_grand_prix_italy_practice_vujhgn8iub8x.jpgNico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a Mercedesszel az Olasz Nagydíj pénteki első szabadedzésén - a német egy 1:22.959-es idővel tudott feliratkozni az eredményjelző élére. Ráadásul ezt a köridőt a lágy gumikon futva teljesítette.

A második helyen csapattársa, Lewis Hamilton zárt, aki szintén a lágy gumikon állította fel az egyéni leggyorsabb idejét, amely 1:23.162 volt.

Az Ezüst Nyilak tulajdonképpen így hülyére verték a mezőnyt, ugyanis a harmadik helyen végző ferraris Kimi Raikkonen hátránya már 1.1 másodpercre rúgott, akitől Vettel még további 2.5 tizedre volt elmaradva. A legjobb öt sorrendje a force indiás Sergio Perezzel zárult.

Meglepően jól mentek a Haasok a nyitótréningen, ugyanis Romain Grosjean a 6. lett, és Esteban Gutiérrez is be tudott férkőzni a legjobb tízbe a 9. helyével. Köztük a williamses Bottas és a red bullos Ricciardo zárt, míg a TOP 10 a Red Bull másik versenyzőjével, Max Verstappennel lett teljes.

A holland volt az egyik azon három pilóta közül, aki pályára vitte a tréning elején a fejvédőeszközt, nevezetesen a glóriát. Rajta kívül még a mclarenes Jenson Button és a force indiás Sergio Perez cselekedett hasonlóképpen.

Viszonylag sallangmentesen zajlott le a 90 perc, egyedül Fernando Alonsónak adódtak gondjai az utolsó öt percben a sebességváltóval.

2. szabadedzés: Hamilton tört az élre, szorosabb lett a mezőny

lewis_hamilton_f1_grand_prix_italy_practice_4rjvxmndcgsx.jpgA második edzésen is kettős Mercedes-győzelem született a közel 5.8 kilométeres monzai pályán, azonban immár nem Nico Rosberg, hanem Lewis Hamilton vezetésével, aki 1:22.801-es idejével húzta be a második 90 perces gyakorlást. Mögötte Rosberg 1:22.994-et ment, amely ezúttal a második helyre volt elegendő. Hozzá kell tenni, hogy mindkét Mercedes a szuperlágyakon futotta meg a legjobbját.

Most viszont már nem volt akkora előnye a csillagmárkás gyártónak, ugyanis a harmadikként végző ferraris Sebastian Vettel 4.5 tizedes hátrány birtokában lett harmadik, míg csapattársa, Kimi Raikkonen a negyedik lett. Úgy néz ki, hogy kifizetődő volt az a húzás a Ferrari részéről, hogy a hazai hétvégére a motorfejlesztés kapcsán felhasználta a megmaradt 3 zsetont. Ugyanis a rivális Red Bull istálló versenyzői, Max Verstappen és Daniel Ricciardo jelentősen, nagyjából 3-8 tizedre le voltak maradva.

fernando_alonso_f1_grand_prix_italy_practice_yfae6pl6rblx.jpg

Fernando Alonso pedig behozta a 7. helyre a McLaren-Hondát, annak ellenére, hogy csak később tudott pályára gördülni, ugyanis csapata sokáig a sebességváltó hibájának kiküszöbölésén dolgozott. Igaz, a kétszeres világbajnok számára a második edzés sem záródott valami jól: valószínűleg kuplunghibák miatt volt kénytelen leparkolni a depó kijáratánál az utolsó percekben.

Mögötte a williamses Bottas újra a nyolcadik lett, a TOP 10-et pedig a haasos Romain Grosjean és a McLarennel Jenson Button zárta.

A második edzés viszont már nem volt annyira sima, mint az első, ugyanis még a virtuális biztonsági autóra is szükség volt, ugyanis a 37. perc tájékán megkotlott Esteban Ocon Manorja a Variante della Roggia után. Ezzel pedig véget is ért a pénteki nap a fiatal francia számára.

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel fog folytatódni, amely szombaton 11 órától kerül majd megrendezésre. 

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1_1.jpg

A második szabadedzés végeredménye:

fp2_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5311671462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása