F1 - BUTTONT IDEGESÍTI A BRAWN GP - MERCEDES PÁRHUZAM

page1_1.jpg

A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button nem ért azokkal egyet, akik a Brawn és a Mercedes dominanciája között párhuzamot látnak.

Az elmúlt időszakokban sokaktól hallhattuk azt, hogy a Brawn GP 2009-es diadalmenetéhez hasonlítható a Mercedes jelenlegi fölénye. Azonban az előbbi, egyéves korszak érintettje, Jenson Button szerint alaptalanok az ilyen jellegű összehasonlítások:

"Idegesít, amikor azt hallom, hogy az emberek párhuzamot látnak a Brawn- és a Mercedes-éra között, pedig semmilyen hasonlóság sincsen.

A Mercedes egy tökéletes anyagi háttérrel rendelkező istálló, amely minden futamot megnyer szinte. Mi anno nem nyertünk meg minden versenyt.

A szezon elején néhány futamon diadalmaskodtunk, de akkor sem voltunk minden egyes alkalommal a pole-ban, vagy az első sorban.

Jól versenyeztünk és megnyertük ezeket a futamokat, de a 6. futamtól kezdve már nem is a mienk volt a leggyorsabb versenygép.

Eközben a Mercedes már 3. éve a legjobb autóval dönget, méghozzá nagy különbséggel, szóval itt szó sincs párhuzamról.

Ők remek munkát végeznek. Minden megfelelő szakemberük megvan, az anyagi háttér is biztosítva van. És a versenyzők terén is jól állnak."

Ezután a brit világbajnok kifejtette, hogy a McLarennek mire van szüksége ahhoz, hogy pariban legyen a Mercedesszel:

"Szükségünk van a szabályváltozásokra, hogy kihívást jelenthessünk a számukra. Kötve hiszem, hogy enélkül lenne bárki is, aki kihívást jelentene a Mercedesnek. 

Az autosport.com számára adott interjújában végül felelevenítette pályafutása legjobb évét, amikor világbajnok lett a Forma-1-ben:

"Ha filmet forgatnának a Forma-1-ről... Mindenki imádná a sztorit, ahol egy kis csapat küzd az élmezőnyben, aztán nyer. 

Ez egy nagyon különleges történt. Onnantól kezdve, hogy még a csapat sem létezett, megnyerni az első futamokat, majd átélni a néhány nehezet, és a bajnoki címet megszerezni: mindez igazán különleges.

És megvan az autóm is, amely csodálatos. Ők anno hármat építettek: Ross kapott abból egyet, és a Mercedes meg egy másikat."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3611667308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása