GP2 - SPÁBAN GASLY VOLT A KIRÁLY

_x0w1217_3798257.jpg

A Red Bull francia származású növendéke remek hétvégét teljesített Spában, így a bajnoki pontversenyben 17 pontnyi előnnyel rendelkezik.

A Forma-1 és a GP3 mellett a királykategória előszobájaként emlegetett GP2 is ellátogatott Spa-Francorchamps-ba, amely a széria 8. állomása volt 2016-ban.

Sirotkin volt a szabadedzés legjobbja, de az időmérőn a premások domináltak

Az események a pénteki szabadedzéssel indultak, amelyet az ART orosz versenyzője, Sergey Sirotkin nyert meg 1:58.828-cal. Ez a köridő két tizeddel volt gyorsabb, mint a második helyen záró premás Gasly-é, aki mögött a Racing Engineering franciája, Norman Nato zárt harmadikként.

Pár órával később az időmérő edzés is megrendezésre került. A félórás tréning folyamán a Prema Powerteam versenyzői, Antonio Giovinazzi és Pierre Gasly bérelték ki az első rajtsort - az olasz 1:56.607-es idejével szűk 2 tizedet vert a francia csapattársára. A harmadik helyen pedig a nap meglepetésembere, a rapaxos Gustav Malja zárt. Eközben az ART orosza, Sirotkin csak a 13. lett

Gasly győzött a szombati versenyen

_sbb5264_3803328.jpgSzombat délután pedig sor került a főfutamra. A piros lámpák kialvását követően Antonio Giovinazzi bealudt a rajtnál, és nem is a csapattársa, Gasly, hanem a rapaxos Gustav Malja tört az élre, a 3. helyről indulva. A svéd uralom egészen az 5. körig tartott, ugyanis a Les Combes-ban körbeautózta őt Gasly.

Azonban a depózások alatt újra változott a sorrend az élen: a Racing Engineering britje, Jordan King Gasly-t és Malját is maga mögé tudta utasítani a jó kerékcsere révén. Azonban a premás francia nem habozott sokáig, és a 9. körben újból megszerezte az első helyet, miután a Les Combes-ban a külső íven megelőzte Kinget.

A 18. kör környékén pedig életbe lépett a virtuális biztonsági autó, ugyanis a Buszmegálló sikánnál Nato autója csütörtököt mondott.

A futamgyőzelem Pierre Gasly-é lett, mögötte King és az első főfutamos dobogóját megszerző Alex Lynn ért célba. Marciello lett a negyedik, megelőzve Markelovot és a pole-ból rajtoló Giovinazzit. Ghiotto lett a hetedik, míg Malja a harmadik helyet egy nyolcadikra tudta váltani, így viszont a sprintfutamra megszerezte az első rajtkockát. Sirotkin és Rowland szereztek még pontot, akik az utolsó körben még alaposan megmérték egymást Canamasasszal.

Giovinazzié a sprintfutam, orosz háború az utolsó körben

_sbb6174_3806164.jpgVasárnap délelőtt pedig a sprintversenyt is megrendezték. Az élről a szombati naphoz hasonlóan nagyon jól rajtolt a svéd Gustav Malja, így az első kanyarban újból a rapaxos fordult el elsőnek. Ezúttal pedig Giovinazzi sem indult rosszul, sőt, a Les Combes-ot már másodikként hagyta el, ugyanis megelőzte honfitársát, Luca Ghiottót. A 8. körben pedig Malját is megelőzte Giovinazzi, ugyanúgy a kanyarkombináció külső ívén. Innentől kezdve pedig már lefutott volt a 18 körös verseny, legalábbis ami az élbolyt illeti.

Antonio Giovinazzi tehát megnyerte a belgiumi sprintfutamot a Prema színeiben. Mögötte a svéd Gustav Malja futott be másodiknak, megszerezve pályafutása első dobogójának. És a harmadik pozícióban is egy újonc zárt, Luca Ghiotto személyében. Gasly lett a negyedik, aki ezzel az erős hétvégével egy kisebb, 17 pontos előnyre tett szert a tabella élén csapattársával, Giovinazzival szemben.

Marciello az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót, a Russian Time pilótája mögött elvileg King és Lynn futottak be, ám korai DRS-használat miatt kaptak egy 10 másodperces büntetést, akárcsak 5 másik pilóta a mezőnyben. Így a pontszerző zóna utolsó három helyét Rowland, Nato és Canamasas foglalta el.

Többek között Sirotkin is érintett volt a DRS-es buliban, de egy másik 10 másodperces szankciót is kapott, ugyanis az utolsó körben a Buszmegállónál kilökte honfitársát, Markelovot, aki nekikoccant így Rowlandnek is.

A Forma-1-es, a GP2-es és a GP3-as bajnokság is ezen a hétvégén folytatódik Olaszországban, a monzai pályán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6611662948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása