F1 - INFORMÁCIÓK SZIVÁROGTAK KI A 2017-ES NAPTÁRRÓL

f1_grand_prix_of_belgium_49oisks_zanx.jpg

Ha minden igaz, jövőre is 21 futamos lesz a Forma-1-es Világbajnokság, amely csak március végén rajtolhat majd el.

A minap a motorsport.com arról cikkezett, hogy napvilágot láttak az első részletek a Forma-1 2017-es versenynaptárjáról. 

A hírek szerint a jövő évi szezon csak március 26-án rajtolhat el Melbourne-ben, legutóbb ilyen kései rajtra 2011-ben volt példa, amikor csak március 27-én rajtolt az első futam, igaz, akkor két futammal rövidebb is volt a naptár, ugyanis a tervezet jövőre is 21 futammal kecsegtet. Ezúttal a kései rajt oka az, hogy a csapatoknak elegendő idejük legyen az új szabályokra való felkészüléshez.

Ráadásul, ahogy leintették a melbourne-i viadalt, a száguldó cirkusz máris cuccolhat át Kínában, ugyanis rögtön, a rá következő héten a sanghaji futamot is megrendezik a tervek szerint. Igaz, a FOM-elnök Bernie Ecclestone szerette volna visszahozni Malajziát az Ausztrália utáni pozícióba, de a sepangi szervezők ragaszkodtak az őszi időponthoz. S ha minden igaz, a szezon folyamán az ausztrál-kínaival együtt 7 "back-to-back" hétvége várható.

A jelentések szerint a Melbourne - Sanghaj párost Bahrein, Oroszország, Spanyolország, Monaco és Kanada fogja követni, kéthetes időközökkel.

A végleges versenynaptár szeptember 28-án kerül majd a nyilvánosság elé a Motorsport Világtanács által. A helyszíneket illetően pedig nem lesz változás minden bizonnyal.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr611665286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása