GP3 - LECLERC MEGLÓGOTT A TABELLA ÉLÉN SPÁBAN

_sbb5715_3802857.jpg

A monacói Charles Leclerc három versenyhétvégével az idei GP3-as szezon vége előtt 22 ponttal vezeti a pontversenyt, miután fő riválisai, Fuoco és Albon estek-keltek az Ardennekben. 

A múlt hétvégén a Forma-1 betétprogramjaként látogatott el a belgiumi Spa-Francorchamps-ba a GP3 mezőnye, amely idei 6. versenyhétvégéjén esett túl.

A pénteki szabadedzésen kisebb meglepetésre erősek voltak a DAMS-ok, ugyanis Jake Hughes és a Haas F1-es csapatának fejlesztőversenyzője, Santino Ferrucci egy 1. és egy 3. hellyel nyitott a víkendet. Közéjük a korainenes Matthew Parry ékelődött be.

A péntek délutáni időmérő edzés sem tartogatott magában sok izgalmat. Az ART Grand Prix monacói pilótája, a GP3 2016-os bajnoki elsőségére jó eséllyel rendelkező Charles Leclerc fölényesen szerezte meg a pole pozíciót - 2:04.896-os ideje tulajdonképpen bő 3 tizeddel volt gyorsabb, mint a második Jake Hughes-é. A 3. helyen a másik ART-autóval Nyck de Vries zárt. A bajnoki címért még pariban lévő versenyzők közül Fuoco a Tridenttel a 4. lett, míg Albon egy óriási hiba elkövetése után csak a 17. pozícióban végzett.

A szombati nap folyamán megrendezett főverseny egyértelműen Charles Leclerc szája íze szerint alakult - a monacói kényelmes, 2.5 másodperces előny birtokában szerezte meg a győzelmet. Mögötte az ardenes Jake Dennis lett a második, megelőzve az ART másik pilótáját, Nyck de Vries-t. Antonio Fuoco bejött negyediknek, mögötte Aitken és Schothorst zártak az 5-6. pozícióban. Ferrucci egy jó versenyzés után hetedikként látta meg a kockás zászlót, a korainenes Matevos Isaakyan előtt, aki a nyolcadik helyével a sprintfutamra megszerezte az első rajthelyet. Albon pedig megpróbálta kimaximalizálni a lehetőségeket, ez pedig egy 9. hely formájában nyilvánult meg, de egyértelmű, hogy ezzel sokat vesztett a bajnoki pontversenyben. A pontszerzők névsorát Jean Alesi fia, Giuliano zárta. A Red Bull-junior Niko Kari pedig nem tudta befejezni pályafutása első versenyét, köszönhetően egy jobb hátsó defektnek, amelyet a mezőny hölgypilótája, Tatiana Calderón okozott neki egy koccanással.

A vasárnapi sprintversenyen az ardenes Jack Aitken diadalmaskodott a 4. rajtkockából startolva, ezzel a brit pályafutása első győzelmét aratta. Mögötte az ART-os Fuoco zárt a második pozícióban, a dobogó legalsó fokára pedig a DAMS amerikaija, a pályafutása első dobogóját megszerző Santino Ferrucci állhatott fel. A pole-ból induló Isaakyan lett a negyedik, megelőzve Dennist és a tabella élén álló Leclerc-t. A pontszerző zónában még Schothorst és De Vries fért be. A futam folyamán háromszor is be kellett küldeni a biztonsági autót. Először a 4. körben Tereshchenko kipördülése miatt, majd az újraindításnál Parry és Hughes ütköztek a Les Combes-ban, amely újabb Safety Car-periódust idézett elő. Az utolsó ilyen szakaszra pedig azután került sor, hogy a Les Combes-ban Fukuzumi kitette Joergöt.

A bajnoki pontverseny állása az első öt helyen, 6 versenyhétvége / 12 futam után:

  1. Leclerc - 161 pont
  2. Fuoco - 139 pont
  3. Albon - 125 pont
  4. De Vries - 81 pont
  5. Parry - 70 pont

A következő futamra a hétvégén kerül sor, Monzában.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9211661648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása