F1 - SEPANGTÓL JÖNNEK A BIZTONSÁGOSABB GUMIK?

2016_belgian_gp_preview_009.JPG

A hírek szerint a Pirelli a Maláj Nagydíj hétvégéjén azt a biztonságosabb gumikonstrukciót használná, amelyet a mezőny a pénteki nap folyamán tesztelt Spa-Francorchamps-ban.

Mint ismert, a pénteki szabadedzésekre Belgiumban minden egyes versenyző kapott két-két szett kísérleti prototípusabroncs szettet, igaz, használatuk nem volt kötelező, de szerencsére sokan pályára gördültek a jelöletlen Pirellikkel, amelyek elvileg erősebbek.

Az olasz-kínai gumicég annak érdekében fejlesztette ki ezt a konstrukciót, hogy a jövőben a pilóták ne legyenek gondban akkor, ha a gumiabroncs a rázókővel, vagy bármilyen más idegen testtel érintkezik.

A pénteki teszt célja az volt, hogy a Pirelli bizonyítást nyerjen arról, hogy az új konstrukciójú lágy keverék használata nem jár időveszteséggel, vagy teljesítménycsökkenéssel.

A Pirellinél remélik, hogy a monzai hétvége pénteki napjára is megkapják az engedélyt az FIA-tól ahhoz, hogy a kísérleti gumikat újból a mezőny rendelkezésére bocsájthassák. Ahogyan abban is bíznak, hogy a szövetség Sepangtól teljes mértékben szabad jelzést fog adni a szóban forgó konstrukciónak.

A Pirelli technikai főnöke, Mario Isola elárulta, hogy a versenyzői visszajelzések folyamán szó se volt arról, hogy az új abroncsok teljesítményveszteséggel járnának. Így könnyen megeshet, hogy ez a változat bizonyos szinten jövőre is vissza fog köszönni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8511655070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása