F1 - ROSBERG-ELSŐSÉGGEL ÉS HALO-TESZTEKKEL INDULT A BELGA HÉTVÉGE

nico_rosberg_f1_grand_prix_belgium_practice_juuvv_jz7xlx.jpg

A Mercedes németje fölényes győzelmet aratott az első szabadedzésen Spa-Francorchamps-ban.

Kiválóan kezdte a hétvégét a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg, ugyanis az 1:48.348-as idejével fölényes győzelmet aratott a spái első tréningen, annak ellenére, hogy 20 perccel a leintés előtt kuplungproblémák hátráltatták őt.

Mögötte, 7 tizedes hátrányban a csapattárs Lewis Hamilton lett a második, 1:49.078-cal. Szabadedzés ide vagy oda, ez egyelőre nem túl biztató a címvédő részéről, aki a vasárnapi futam rajtrácsán legalább egy 15 rajthelyes hátrasorolást lesz kénytelen letölteni, ugyanis autójába bekerült a 6. MGU-H és a 6. turbófeltöltő is.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Spa-specialista Kimi Raikkonen állhatott fel, aki csupán pár századdal kapott ki a Ferrarival a mercedeses vetélytárstól. A finn mögött a mexikói Sergio Perez az igencsak előkelő 4. pozícióban zárta a gyakorlást, megelőzve a másik ferrarist, Sebastian Vettelt.

A két Red Bull ezúttal a TOP 5-on kívül zárt Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel. Rajtul kívül Nico Hülkenberg (Force India), Valtteri Bottas (Williams) és Esteban Gutiérrez fért be a TOP 10-be.

A mezőny második felében a Manor újoncát, Esteban Ocont érdemes kiemelni, aki első Forma-1-es versenyhétvégéjét egy 16. hellyel nyitotta. A fiatal francia 1 másodpercet vert a valamivel tapasztaltabb csapattársára, Pascal Wehrleinra.

Halo-teszt

A szabadedzés pedig azzal vette kezdetét, hogy négy versenyző kipróbálta a fejvédő eszközt - nevezetesen Rosberg, Ricciardo, Hülkenberg és Sainz. Egyelőre még nem tudni, mi a szóban forgó pilóták véleménye az eszközről.

Műszaki hibák tömkelege

Nico Rosberg kuplunghibája kisebb meghibásodásnak számított az első tréning folyamán, ugyanis többeknek volt nagyobb bajuk.

Aki a legjobban pórul járt, az Fernando Alonso volt, ugyanis az autójából elkezdett folyni a víz. Emiatt a McLaren spanyolja csak 3 installációs kört tudott megtenni. A kétszeres világbajnok a második tréningen már egy régebbi motorral fog pályára gördülni.

Eközben a Haasnál Grosjean és Gutiérrez a fékekkel küzdött, míg 20 perccel a leintés alatt Jolyon Palmer alatt lassult le az amúgy sem túl gyors Renault.

Folytatás 14:00-tól a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

cqxqawzxgaajh1f.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9411653438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása