F1 - MANOR IMMÁR ÓVATOS A SAUBERRAL SZEMBEN

pascal_wehrlein_f1_grand_prix_hungary_practice_xe6ytfuw-yyx.jpg

A csapat versenyigazgatója, Dave Ryan úgy véli, hogy a Sauber anyagi javulása után nehezebb lesz megőrizni a 10. pozíciót a konstruktőri bajnokságban.

A Manor akkor kaparintotta a 10. helyet a csapatok bajnokságában, amikor az Osztrák Nagydíjon a német Pascal Wehrlein a 10.-ként látta meg a kockás zászlót. Amennyiben ezt a pozíciót a Manor meg tudja tartani év végéig, akkor jelentősen nagyobb részt kaphat a Forma-1 Menedzsment által összegyűjtött kereskedelmi bevételekből.

Azonban mostantól ez már nem lesz olyan könnyű a Banburry-ben székelő alakulat számára, ugyanis nemrég a pont nélkül a konstruktőri bajnokság 11. helyén álló Sauber új tulajdonosok kezébe került, miután a Longbow Finance befektetőcsoport felvásárolta a száguldó cirkusz negyedik legnagyobb múltjával rendelkező alakulatot.

A kialakult helyzetről mesélt az Autosport hasábjain a Manor versenyigazgatója, Dave Ryan:

"Először is, ami a Sauberral történt, az összeségében a Forma-1 számára fantasztikus.

Azonban ezáltal egy rivális istállónk válhat versenyképesebbé, amely megnehezítheti számunkra a 10. hely megtartását a konstruktőri pontversenyben.

Jelenleg egy pontunk van. Meg kell próbálnunk megnövelni pontjainknak a számát, és magunk mögött tartani a Sauber az év hátralevő részében."

Emellett Ryan azt is megerősítette a fent említett lapnak, hogy a csapat még készül pár apró fejlesztéssel idén, emellett a fontos 2017-es szezonon is dolgozik. 

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn pedig az Autosport-nak elárulta, hogy nem fogják feladni a 10. helyért vívott harcot. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3611490136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása